Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

W bramce tylko oteksturowałeś poprzeczkę. Jeśli chodzi o widok za oknem, zrób fotkę i wstaw w okna, prawdopodobnie będzie to niebo lub jakieś wysokie budynki.

Napisano

kamode - po co nam kraty w oknach to nie więzienie heh

adam_m - spróbuje zrobić tak jak radzisz

Eddy__ - tym sposobem z playnem już robiłem (sorki nie napisałem tego) beznadziejnie wyszło i dlatego pytam o inny sposób.

Napisano (edytowane)

sebx - są dwie szkoły - albo robisz na plejnie (imho lepszy), albo dodajesz w fotoszoipie (rendzisz z kanałem alfa, żeby się nie narobić)

Edytowane przez mkeruj
Napisano

mkeruj -Możesz podać link do jakiegoś tutka w którym opisane jest co i jak bo nic nie mogę znaleść, albo wytłumaczyć.

Napisano

no ale skala kuleje...szerokość linii, bramka, kosz, drabinki...No i też nigdy nie widziałem wypukłych linii na boisku trzeba będzie uważać żeby się nie potknąć. Kolory za blade.Pozdrawiam:)

Napisano

mkeruj - Mental ray

cucsoniuss - pracka jeszcze nie jeszt skonczona wiec czego mozna sie spodziewac a te linie na boisku to mała pomyłka.

Napisano

1.

Stawiasz daleko od okna DUŻY odcinek walca, mapujesz na nim jakieś niebo.

Ważne - użyj materiału świecącego - nie wiem jaki to jest w mentalu. Jasność nieba kontrolujesz mocą świecenia. Ustawiasz odpowiednio do kamery i F9

lub

2.

Jako output render w mentalu oprócz rgb zaznaczasz też alpha (zakładam że jest), zapisujesz po rendzie jako png z kanałem alpha i w PSie dodajesz niebo na oddzielnej warstwie.

Sorry, że tak niedokładnie, ale nie używam MR.

Napisano

Uzywam swiatła daylight system i tam nie ma takiej opcji exvclude

A czy nie ma jakiegoś innego sposobu na wstawienie realistycznego widoczku za okno

Napisano

Dlaczego jak ustawie playna za oknami i wrzucę jakąś treksturke nieba to nic nie widac jakby było za jasno , co mam zmienić w ustawieniach swiatła zeby było widac ten widoczek.