Napisano 4 Czerwiec 200915 l Jakoś do tej pory nie zauważyłem działu fotografia na tym forum :) A może nie zwróciłem uwagi. Ale jak już tu trafiłem to wrzucę zdjęcióweczki, może ktoś coś ciekawego na ich temat powie. 1. 2. 3. 4. Ostatnia działa tylko z podpisem: Sio. Edytowane 5 Czerwiec 200915 l przez Cubius
Napisano 5 Czerwiec 200915 l Hmm ja nie jestem jakiś pro w foto ale mam parę uwag które imho poprawiłyby te foty: 1. Jak byś zrobił tą fotę z środka, bez żyrandola i bez okien na bokach, o 2EV jasniej 2. Jak byś przykadrował do kwadratu i tez bez okien 3. Jak byś zrobił trzy zdjęcia bardziej od dołu i każdego oddzielnie i centralnie (swoją drogą gdzie to jest ? :) ) 4. Jak bys utrzymał pion, skadrował bez czerwonej żarówki to chyba byłoby lepiej. POzdro
Napisano 5 Czerwiec 200915 l Autor Dzieki Ex3, ja tez pro nie jestem i kazda opinia cos wnosi. Zyrandola nie zauwazylem nawet, dopoki nie wspomniales. :) ale jakby go usunac z kadru to musial bym obciac sporo luku. I tak brakuje gory. Ciemne jest bo tak mi sie podobalo, osobiste preferencje, no i to swiatlo na koncu kaplicy, ale moze masz racje, ze troche jasniej bylo by lepiej. A czy kwadrat bez bokow nie bylby zbyt nudny? To bylo w baardzo malej kapliczce, dosc wysoko (aparat na 1,7m trzymany) i ciagle ktos sie tam szwendal. Strzelilem tylko 2 fotki. Figurki z osobna nie mialy by spojnosci, na jednej widac ze to jest jakas seria postaci. Tak mi sie wydaje. A ostania - robione po ciemku, z reki na zoomie przez wyrwe w okienkach jakis. Ciagle widac lekkie poruszenie, stad kadr nienajlepszy. Ale lampka dodaje chyba troche 'niepokoju?'. Znow - czy bez niej nie bylo by sztampowo i nudno?
Napisano 8 Lipiec 200915 l Autor Kilka ostatnich fotek. Jakoś się zupełnie przypadkowo złożyło, że krążę wokół tematów katedralnych. Naszło mnie na zabawę czernią i bielą. Takie obrazki udało się wyprodukować 5. 6. 7. Diabeł tkwi w detalu...jak mawiają 8. 9. Jedno ze zdjęć zrobiłem nawet na próbę w technice HD. Jako, że to pierwsze kroki w tej niezrozumiałej dla mnie gałęzi fotografii pewnie nie widać różnicy. Następnych kroków raczej nie będzie, chyba, że znajdę zastosowanie dla tego typu zdjęć. Edytowane 8 Lipiec 200915 l przez Cubius