Skocz do zawartości

Weld nie działa

Airice

Rekomendowane odpowiedzi

kończe właśnie myszkę do kompa chce zkopiować druga strone, i zweldować i tu sie zaczyna... gdy daje attach ta zaznaczona czesc jakby "odraca sie" (kolor idzie do wnetrza a cien na zewnątrz), korzystam z Flip'a i jest wszystko ok, potem łacze...ale okazuje sie ze łaczy dokladnie co drugi vertex... krew mnie juz zalewa wiec szybki export potem import do czystego pliku ponownie kopiowanie, udaje sie sprawnie użyć attach.. łacze 4 vertexy...i klops... nie reaguje juz na WELD.... wie ktoś może co sie dzieje? z checia bym wywalił tego kompa za okno już... tak sobie sobote zepsuć ^^

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

treshold nie pomaga, target działa albo na co drugim albo po 4 vertexach przestaje działać, bridge chciałem użyć wczesniej na mniejszym obiekcie przy myszce to tak jakby jakbył łaczyłem w ten sposób

1\/3 czyli na ukoś....;/

2/\4

a w samej myszce by mnie chyba krew zalała tyle vertexów do polygona łaczyć..

PS. zeby nie było, nie łacze vertexów bez usuwanie polygona miedzy nimi ;p wiec nie w tym problem

Na ukos ? Z całą pewnością masz poodwracane normalne lub ścianki nie są "zgodne" normalnymi względem siebie lub też próbujesz połączyć vertexy obiektów w sposób dla programu całkiem bezsensowny i Ci nie pozwala - czasami niezwykle trudno to dostrzec :).

Zamieszczenie obrazka z problemem zdecydowanie pomoże.

kurde mać... takie ośmieszenie... z przodu nie usunołem 4 polygonów a z tyłu jakies bebły wlazły i nie łaczyły... teraz jakos zaczeło działać...jednak nadal nie moge 2 vertexów połączyć...choć 2 sąsiednie pary bez problemu

mogłbym dac create i połaczyć ale znając życie to sie potem siatka rozjedzie i tez beda bebły..

dddl.png

nie mam pojecia co z tym nie tak...

EDIT>.... 2 vertexy na sobie... problem rozwiazany... żenada...może lepiej usunac ten temat bo nie myśle juz dzisiaj...

Dzieki za pomoc i chęci.. widać ze w sobote lepiej od Maxa sie trzymac z daleka ;p