Napisano 6 Czerwiec 200915 l No więc tak, Mam 2 pytania 1.Dlaczego jest tak ciemno ? 2.I jak zmienić kolor światła ? Edytowane 7 Czerwiec 200915 l przez Sicu
Napisano 6 Czerwiec 200915 l Witam, Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty.
Napisano 7 Czerwiec 200915 l 1. żeby nie było tak ciemno możesz trochę zwiększyć multipler w lightcie, i jeśli używasz vraya, to podkręć w zakładce Environment - Gl Environment np. na 2,3 2. żeby zmienić kolor światła to naciśnij na light'a, później naciskasz na color i wybierasz jaki chcesz Edit: kłapouchy- przecież jest na renderze napisane ;|
Napisano 7 Czerwiec 200915 l Jeżeli to vray to proponowałbym pobawić się vray'ową kamerą. I popracuj nad kompozycją bo wszystko upchnąłeś w rogu pokoju. Powodzenia.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor Wyszło mi takie coś ;/ Environment na 3.0 a Multiplier vraysun na 1,31 I strasznie długi czas renderu ;/
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Teraz lepiej, tylko zmniejsz multipler w vray sun, bo są prześwietlenia. Powodzenia
Napisano 12 Czerwiec 200915 l masz vraylight ? bo co mi sie wydaje ze masz źle ustawione w oknie bo czarne paski widać...
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Color mapping do poprawy. Hehe zgaduję - linear? Jeśli tak to zmień na exponentiala (czy jak mu tam było...)