alchinus Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Grafika przedstawia starożytną świątynie. Narazie jest w początkowym etapie powstawiania zresztą jak widać na scannach ciekaw jestem co wy o niej myślicie może jakieś pomysły co do usprawnień. Co jakiś czas będe wrzucał nowe screnny z bardziej dopracowanym modelem. Pozdrawiam
adam_m Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Kolumny by się przydały (są same trzony, bez bazy i głowicy). Napisy bym usunął lub zmienił czciankę, łuk portalu wygładził.
alchinus Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 Porobiłem kolumny jak adam_m mówiłeś i zrobiłem dach. wrzucam nowe screnny:
Gość szysia565 Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Te schody poukładane z boxów nie bardzo ;/
alchinus Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 schody bedą jeszcze poprawiane. może jakieś pomysły macie to piszcie :)
claude Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 najbardziej wkurza mnie gotycka czcionka na starożytnej świątyni poszukaj więcej referek i zrób coś z detalami, wzorując się
alchinus Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 hmm... zmienię czcionkę wiem wiem detale przydały by się, w najbliższym czasie umieszczę screeny na, ktorych będzie już trochę detali
alchinus Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Napisano 8 Czerwiec 2009 kolejne screeny. porobione lampy, dzbany i okna miedzy dachami
Bielik93 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Po co ta waza tam na dole? ;] Dziewnie to wyglada ze swiatynia stoi na boxie
plug Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 poczytaj troche o starożytnych świątyniach.. - głowica kolumny zła -baza na której stoi też zła -proporcje kolumny do wysokosci i grubosci , kolumna powinna zwężac sie na górze (dolna częśc kolumny to ,jak sie nie myle teraz, 1/12 wysokości) -zupełnie inny jest styk głowicy i gzymsu, gzyms jest rozbudowany, wystaje -itp.
alchinus Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Napisano 9 Czerwiec 2009 (edytowane) Lekkie urozmaicenie macie może jakieś pomysły lub uwagi na dodanie lub poprawę czegoś?? Edytowane 23 Czerwiec 2011 przez alchinus
Sinnerslayer Napisano 24 Czerwiec 2011 Napisano 24 Czerwiec 2011 (edytowane) po tym "addonie" to przestało być starożytne, a zaczęło być średniowieczne. chyba, że pomyliłeś pojęcia. w średniowieczu nie budowano w takim stylu. nie stosowano już kolumn tego rodzaju. więc połączenie obu typów architektury gryzie się ze sobą. co się rzuca w oczy, to kanciastość wszystkich łuków. dodatkowo proponuję przedłużyć dachówkę na dachu świątyni gdyż ta, co prawda ładnie wymodelowana, wygląda nienaturalnie zakończona równo ze ścianą. brakuje jej również przy początku dachu. widać to na przedostatniej fotce. Edytowane 24 Czerwiec 2011 przez Sinnerslayer
Rekomendowane odpowiedzi