Morphe Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 mam taki rpoblem- chce zrobic takie zadaszenie z materialu, ale za cholewe, nie umiem zrobci shdera - czy ejst ktos kto by mi podpowiedzial co i jak by uzyskac taki efekt jak na referce?. dodam ze plachta jest kompletnie wymodelowana, ze zmaszczkami, fadklami i zalozeniem materialu.. grubosc jakesi 3mm ? + to co przychodzi na zgrubienia...:( HELP moje walki nieudane
Kub@ Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 morphe a 2 sided probowales ? lekki refrakt + refract glossy 0,7. Z powodu grubosci jednak moga wysc plamy.. tez sie z czyms podobnym mecze... i efekty na razie takie sobie
Morphe Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 2sided nie probowalem - bo cala plachta ma grubosc, nie jest toino plane, wiec chyba 2sided tu niezadziala? mhm... z refraction probowalem - ten przedosatni wlasnie tak ma, tylko ze dalem do refraction fallof - ale to tlyko zmniejsza przezroczystosc, tam gdzie material didoczny jest pod mniejszym katem, zas zgrubienia materialu juz maja ta sama rpzezroczystosc co ciensze, i kupa...
Morphe Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 udalo mi sie jak narazie tyle, wiecej nie wycisne dzis bo brak czasu..
Kub@ Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 jest spoko moim zdaniem :) jaka metodą Ci się udało ?
Morphe Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 wiesz co, dalem priom na refraction fallofa prawie bialo czarnego zeby bylo widac zmarszczki (choc moze nie bylo by to potrzebne) refraction na 0.1, no i fog... na 0.8 kolor wyblakly lekko ciemniejszy i gitara :D:D
Rekomendowane odpowiedzi