aniaa Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 mam narzucony materiał na box, ktory sama utworzyłam, a w bibliotece gdizes mi zaginął, to jakbym mogla "zobaczyć" jakie ma parametry, z czego zostal utworzony? ponieważ chcialabym taki sam narzucić na inny obiekt. dzięki z góry
Gość Gosc Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 wejdz w edytor materialow (M), wybierz probnik (ikona z pipetka) najedz na obiet i kliknij LMB i tym sposobem masz material w edytorze potem mozesz go nalozyc na inne obiekty klikajac na obiekt i w material edytroze klikasz ikone ze strzalka wskazujaca prostopadloscian
aniaa Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 takim sposobem, po wybraniu próbki, najechaniu na obiekt i klikniecii LMB to zaznacza mi się jedynie obiekt, a materiał się nie pojawia w edytorze...
Marcin Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 zaznacz obiekt, wejdź do material editor, wciśnij po lewej stronie kulkę (niebieska ze strzałką), tam wybierz w libary "Selected" i przeciągnij z listy materiał który się tam pojawił do jednej z kulek w głównym oknie Material editor z opcją "Instance".
Rekomendowane odpowiedzi