k_gabra Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 (edytowane) Witam, moj pierwszy interior w maxie... w sumie to odswiezany, robilem to dawno temu, teraz zamierzam dokonczyc, po drobnych poprawkach... narazie planuje zrobic gotowe pomieszczenie, bez zadnych elementow dodadkowych i dekoraycjnych, po czym pobawic sie z materialami i pozniej urozmaicac kuchnie o jakies 'fanty' :-) przy czym chce zapoznac sie dokladniej z renderingiem i co niektorymi opcjami... a tak ogolnie, to pomocy :-) Edytowane 3 Lipiec 2009 przez k_gabra
Gość szysia565 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Okno wygląda jak dziura w ścianie... I za wysoko sufit. Spróbuj jeszcze może kamerkę trochę niżej umieścić... Mam wrażenie że będzie ciekawiej. Pozdrawiam
Bielik93 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Mogl bys dosunac szafki kolo lodowki i oswietlenie cos kuleje ;]
tweety Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Witam, Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty.
k_gabra Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Napisano 8 Czerwiec 2009 No jak latwo zauwazyc to 'okno' jak narazie jest dziura ;-) jeszcze nie wymodelowalem jego... zastanawiam sie czy krzeselka nie maja za grubych siedzen... A co do oswietlenia, to tak jak napisalem wczesniej, najpierw chce 'zamknac' pomieszczenie... dopiero pozniej bede martwic sie doswietleniem :-)
incorect Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Jak narazie mnie sie podoba :) Bede zagladac patrzyc na efekty :) Powodzenia
halset Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Wsuń to okno bardziej we wnękę w ścianie bo dziwnie to wygląda.
maksymilion Napisano 15 Czerwiec 2009 Napisano 15 Czerwiec 2009 krzesła barowe te na rogu są za zwyczaj większe i mają chyba za cienkie te 4 główne stopy
k_gabra Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 (edytowane) troszke juz kolorkow, tak na oko... i te plytki bardzo niebieskie, zmienie na jasniejsze... Edytowane 21 Czerwiec 2009 przez k_gabra
kubapod1989 Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Będzie trzeba kran odkręcać żeby otworzyć okno.
Gość szysia565 Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Dodaj jakąś mapkę HDRI. Scence brakuje "realistyczności"... :) I światełko takie za mało konkretne... Za dużą rolę przejęło GI.
k_gabra Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Napisano 3 Lipiec 2009 Kran... racja :-) ale tego jakos nie zauwazylem... przebuduje go, kiedys... w sumie zeby go przebudowac to albo okno przesunac albo zlew przestawic... jedno z dwoch bo nawet sama jego zmiana nie pozoli na otwieranie okna :-) takze to kiedys... tutaj daje malego upka, nie jest rewelacyjnie wiec potrzebuje pomocy, co gdzie i jak zmienic, wiem ze mapowanie u mnie lezy, przykladem tego jest blat stolu, no i cos z plytkami sie popsulo i nie wiem jak to zmienic, trche juz z tym walczylem plytki: [/url] stol: scena:
Rekomendowane odpowiedzi