Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, moj pierwszy interior w maxie... w sumie to odswiezany, robilem to dawno temu, teraz zamierzam dokonczyc, po drobnych poprawkach... narazie planuje zrobic gotowe pomieszczenie, bez zadnych elementow dodadkowych i dekoraycjnych, po czym pobawic sie z materialami i pozniej urozmaicac kuchnie o jakies 'fanty' :-) przy czym chce zapoznac sie dokladniej z renderingiem i co niektorymi opcjami...

71147355.th.jpg

a tak ogolnie, to pomocy :-)

Edytowane przez k_gabra

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Okno wygląda jak dziura w ścianie... I za wysoko sufit. Spróbuj jeszcze może kamerkę trochę niżej umieścić... Mam wrażenie że będzie ciekawiej. Pozdrawiam

Napisano

Witam,

Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty.

Napisano
  • Autor

No jak latwo zauwazyc to 'okno' jak narazie jest dziura ;-) jeszcze nie wymodelowalem jego... zastanawiam sie czy krzeselka nie maja za grubych siedzen...

A co do oswietlenia, to tak jak napisalem wczesniej, najpierw chce 'zamknac' pomieszczenie... dopiero pozniej bede martwic sie doswietleniem :-)

Napisano
  • Autor

98353249.th.jpg

troszke juz kolorkow, tak na oko... i te plytki bardzo niebieskie, zmienie na jasniejsze...

71090896.th.jpg

Edytowane przez k_gabra

Napisano

Dodaj jakąś mapkę HDRI. Scence brakuje "realistyczności"... :) I światełko takie za mało konkretne... Za dużą rolę przejęło GI.

Napisano
  • Autor

Kran... racja :-) ale tego jakos nie zauwazylem... przebuduje go, kiedys... w sumie zeby go przebudowac to albo okno przesunac albo zlew przestawic... jedno z dwoch bo nawet sama jego zmiana nie pozoli na otwieranie okna :-) takze to kiedys...

tutaj daje malego upka, nie jest rewelacyjnie wiec potrzebuje pomocy, co gdzie i jak zmienic, wiem ze mapowanie u mnie lezy, przykladem tego jest blat stolu, no i cos z plytkami sie popsulo i nie wiem jak to zmienic, trche juz z tym walczylem

95723494.th.jpg

plytki:

[/url]16920294.th.jpg

stol:

60860182.th.jpg

scena:

63490706.th.jpg 15756368.th.jpg 89473610.th.jpg 49521455.th.jpg