Napisano 8 Czerwiec 200915 l Witam, moj pierwszy interior w maxie... w sumie to odswiezany, robilem to dawno temu, teraz zamierzam dokonczyc, po drobnych poprawkach... narazie planuje zrobic gotowe pomieszczenie, bez zadnych elementow dodadkowych i dekoraycjnych, po czym pobawic sie z materialami i pozniej urozmaicac kuchnie o jakies 'fanty' :-) przy czym chce zapoznac sie dokladniej z renderingiem i co niektorymi opcjami... a tak ogolnie, to pomocy :-) Edytowane 3 Lipiec 200915 l przez k_gabra
Napisano 8 Czerwiec 200915 l Okno wygląda jak dziura w ścianie... I za wysoko sufit. Spróbuj jeszcze może kamerkę trochę niżej umieścić... Mam wrażenie że będzie ciekawiej. Pozdrawiam
Napisano 8 Czerwiec 200915 l Witam, Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty.
Napisano 8 Czerwiec 200915 l Autor No jak latwo zauwazyc to 'okno' jak narazie jest dziura ;-) jeszcze nie wymodelowalem jego... zastanawiam sie czy krzeselka nie maja za grubych siedzen... A co do oswietlenia, to tak jak napisalem wczesniej, najpierw chce 'zamknac' pomieszczenie... dopiero pozniej bede martwic sie doswietleniem :-)
Napisano 8 Czerwiec 200915 l Jak narazie mnie sie podoba :) Bede zagladac patrzyc na efekty :) Powodzenia
Napisano 15 Czerwiec 200915 l krzesła barowe te na rogu są za zwyczaj większe i mają chyba za cienkie te 4 główne stopy
Napisano 20 Czerwiec 200915 l Autor troszke juz kolorkow, tak na oko... i te plytki bardzo niebieskie, zmienie na jasniejsze... Edytowane 21 Czerwiec 200915 l przez k_gabra
Napisano 21 Czerwiec 200915 l Dodaj jakąś mapkę HDRI. Scence brakuje "realistyczności"... :) I światełko takie za mało konkretne... Za dużą rolę przejęło GI.
Napisano 3 Lipiec 200915 l Autor Kran... racja :-) ale tego jakos nie zauwazylem... przebuduje go, kiedys... w sumie zeby go przebudowac to albo okno przesunac albo zlew przestawic... jedno z dwoch bo nawet sama jego zmiana nie pozoli na otwieranie okna :-) takze to kiedys... tutaj daje malego upka, nie jest rewelacyjnie wiec potrzebuje pomocy, co gdzie i jak zmienic, wiem ze mapowanie u mnie lezy, przykladem tego jest blat stolu, no i cos z plytkami sie popsulo i nie wiem jak to zmienic, trche juz z tym walczylem plytki: [/url] stol: scena: