Napisano 12 Czerwiec 200915 l Witam, jestem początkujący i mam do Was pare pytań. Otóż ostatnio zacząłem modelować głowe i już pojawiły się problemy, a raczej brak niewiedzy ;] Mam pytanie jak zrobić gałkę oczną tzn. czy ma to być zwykła kula jako nowy objekt czy ma być modyfikowana czy może zrobić to normalnie w jednej całości z głową? Kolejne pytanie jest takie jak zrobić włosy, czy jako nowy objekt modelować jak głowe? Tylko ostatnio chciałem połączyć dwa objekty tzn. jeden włożyłem w drugi i wyszły takie dziwne, brzydkie łączenia... niewiem jak to określić, zna ktoś na to sposób? Niewiem czy to istotne ale zamieszczam tu link do zdjęcia tej twarzy: http://i44.tinypic.com/261yate.jpg Z góry dziękuje za odpowiedź.
Napisano 12 Czerwiec 200915 l Niechaj włosy i gałki oczne będą osobnymi obiektami ─ znacznie łatwiej nimi kontrolować i lepiej teksturować. Odnośnie łączenia modeli ─ popraw siatkę w miejscach połączenia. Na forum jest chyba kilka wątków o siatkach modeli organicznych ─ poszukaj i pooglądaj, jak powinno to wyglądać.