Jump to content

[Wings 3D]UVałka - Problem


meariss

Recommended Posts

Witam,

mam mały problem z UV'ałką. Mapowanie zrobiłem w Wingsie 3D, wyexportowałem do ZBrusha i po kliknięciu UV check pojawiły mi się czerwone plamy. Co mogę z tym zrobić?

Edited by meariss
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Witam,

odświeżam temat, nadal mam problem z UV'ałką w Wingsie. Najlepiej będzie, jak pokażę screeny.

 

Najpierw chciałbym zaznaczyć, że we wszystkich ->TUTORIALACH, jakie widziałem o robieniu UV'ałek w Wingsie, po zaznaczeniu face'ów, trzeba kliknąć w "UV Mapping" na dole menu. Po kliknięciu powinno się rozwinąć jeszcze coś obok, a ja tego nie mam:

 

59367425.jpg

 

Następnie trzeba zaznaczyć edges, które przecinają UV'ałkę. Ok, zaznaczam:

 

44887074.jpg

 

Po tej czynności należy w "prawym menu" kliknąć "Mark Edges For Cut". Klikam prawym przyciskiem myszy i otrzymuje menu, lecz nie znajduję w nim nic takiego:

 

19565974.jpg

 

W efekcie otrzymuję wspaniałą mapę:

 

67822211.jpg

 

Proszę o pomoc. pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy