Napisano 18 Czerwiec 200915 l Witam, mam mały problem z UV'ałką. Mapowanie zrobiłem w Wingsie 3D, wyexportowałem do ZBrusha i po kliknięciu UV check pojawiły mi się czerwone plamy. Co mogę z tym zrobić? Edytowane 7 Wrzesień 200915 l przez meariss
Napisano 18 Czerwiec 200915 l przeskalowac troszke uvalke w wingsie tak aby nie uvalki nie dotykaly czekboxa do okola uvalki ;) wiesz tego kwadracika tilowania ;)
Napisano 18 Czerwiec 200915 l Czerwone plamy moga sie tez pojawiac jezeli uv'alki na siebie nachodza- sprobuj je zrelaxowac albo recznie popoprawiac.
Napisano 19 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki za odpowiedzi, spróbuję obu porad, KLICEK, właśnie z tutoriala Twojego autorstwa się uczyłem. ;]
Napisano 7 Wrzesień 200915 l Autor Witam, odświeżam temat, nadal mam problem z UV'ałką w Wingsie. Najlepiej będzie, jak pokażę screeny. Najpierw chciałbym zaznaczyć, że we wszystkich ->TUTORIALACH, jakie widziałem o robieniu UV'ałek w Wingsie, po zaznaczeniu face'ów, trzeba kliknąć w "UV Mapping" na dole menu. Po kliknięciu powinno się rozwinąć jeszcze coś obok, a ja tego nie mam: Następnie trzeba zaznaczyć edges, które przecinają UV'ałkę. Ok, zaznaczam: Po tej czynności należy w "prawym menu" kliknąć "Mark Edges For Cut". Klikam prawym przyciskiem myszy i otrzymuje menu, lecz nie znajduję w nim nic takiego: W efekcie otrzymuję wspaniałą mapę: Proszę o pomoc. pozdrawiam.