Napisano 19 Czerwiec 200915 l Bawię się właśnie w animację, już sporo zrobiłem, miałem ją wrzucić jako WIP-a... i się stąło:( Używm ludzkiego szkieletu przykładowego w mayi. Jest w miare prosty w obsłudze. Usunąłem chyba kość palca, teraz po prostu szkielet odczepił się od tych obiektów do chwytania, one chodzą a on nie. Nie wiem co więcej napisać... Chyba tylko że liczę na Waszą pomoc.
Napisano 20 Czerwiec 200915 l ten szkielet to wbrew pozorom bardzo skomplikowany system, jak sobie usunąłeś jeden elemencik to reszta mogła się posypać i niestety musisz wrócić do poprzedniej wersji gdzie go jeszcze masz. Pozdrówka
Napisano 20 Czerwiec 200915 l Autor Dziwna sprawa, ale 3 pliki zapisane przed tym mają tak samo 0_o tylko te kulki się poruszają, szkielet stoi. A wcześniej działało:/ Dobra, chyba będę musiał zacząć i tak od "0" Mimo wszystko dzięki. ... Takie pytanie, by ułatwić sobie pracę: Znacie jakieś dobre tutoriale nt. animacji w mayi? np. chodzenie, które robiłem krok po kroku, napewno da się załatwić innaczej..