bbandi Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Witam Mam takie pytanko a mianowicie jak włączyć w maxie 9-tce odbicia na obiektach w czasie rzeczywistym tak żeby je było widać w view-portach. Chodzi mi o ustawianie odbić/cieni na obiekcie bez renderingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Chcesz odbicia, czy cienie - wypadałoby się zdecydować. Jeśli chcesz cieni to poszukaj na forum - gdzieś był dokładny tutek jak to zrobić. Możesz ew. zbake'ować sobie wszystko do tekstur. Jeśli chcesz odbicia to nie bardzo jest taka możliwość - nawet w grach nie robi się tego tylko stosuje różne triki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 A jakiego masz kompa bo troche by to potrwala jak bys wszystko naraz chcial miec w viewporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2009 M@ti - bardziej by mi zależało na odbiciach, sciągnąłem ostatnio jakiegoś videotutka i koleś tam miał odbicia na modelu w vievporcie, fajnie bo regulował sobie plane'a nad pojazdem i zmieniał ukształtowanie odbić. Bielik93 - myślę że by wydał mój sprzęt: phenomn II 920 quad, 4gb ram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Ja nawet nie marze bo to tylko by mi mulilo jesli w ogle by pociaglo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 bbandi - Pewnie chodziło Ci o ActiveShade vraya, ktory wyszedł dodatkowo dla vray SP3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi