Napisano 9 Lipiec 200915 l Witam was serdecznie, dawno tutaj nie zaglądałem - trochę przerwy w 3d - studia - teraz wracam i proszę o pomoc :) a raczej błogosławieństwo. Dotychczas przede wszystkim zajmowałem sie wizualizacjami ale postanowiłem stworzyć mój pierwszy samochód - i mam kilka problemów - jak to zawsze na początku. Ale najpierw aktualna siatka (przed MS) - przód uznaje prawie za skończony (w sensie karoserii) - proszę u uwagi (bo pewnie będzie ich dużo) i siatka po MS [/url] Ogromny problem mam z miejscem zaznaczonym na poniższym zdjęciu - nie wiem jak w tym miejscu ułozyc siatkę zeby to "zagięcie" ładnie się kończyło - i prośba do was - czy ktoś mógłby spórbować może narysować jakąś propozycję siatki w tym miejscu? przeglądałem wiele siatek jednak brakuje mi zbliżej na takie miejsca i przez to nie wiem jak się za to miejsce za bardzo zabrać - z góry dziękuję pozdrawiam Artur
Napisano 9 Lipiec 200915 l O, widze ze ktos zabral sie za modelowanie mojej niedoszlej fury:) Calkiem sympatyczne autko do zrobienia w 3d. Co do siatki to zrob podwojnego cut`a na lini zgiecia [od tylnego blotnika przez drzwi] i przesun jednego edge`a do srodka modelu, zostawiajac przy tym koncowe [blotnikowe] polygony w tej samej plaszczyznie. Cos jak wychodzace z nadkola dwie pozione linie ======= z tym ze poczatek tych lini zostaw na jednej plaszczyznie w skali pionowej a reszte jednej lini przesun poziomo. Nie mam teraz na tym kompie zadnego softu do rysowania wiec tak lopatologicznie troche:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/01e5a42acaed3038.html Edytowane 9 Lipiec 200915 l przez Stalker
Napisano 9 Lipiec 200915 l Autor [MB], dzieki - zrobilem tak jak pisałes i zadziałało, ponizej efekt - a co do niedoszłej fury to szkoda bo już bym zapraszał do celica-club pl :) Edytowane 9 Lipiec 200915 l przez skiki
Napisano 9 Lipiec 200915 l Heh, bylem zarejestrowany na tej stronce [zeby poczytac forum] ostatecznie celica odpadla ze wzgledu na to ze byla troche za mala w srodku jak dla mnie. Teraz bujam sie hyundaiem coupe [2004], choc toyota w dalszym ciagu bardziej mi sie podoba:D
Napisano 9 Lipiec 200915 l Autor w tym momencie wygląda to tak - na dzisiaj mam dosyć: 1. poprawki poprawki poprawki 2. poprawione tylne nadkole 3. dodana listwa progowa
Napisano 9 Lipiec 200915 l dalej wydaje misie ze ten element z tylu musisz wybrzuszyc troszke jeszcze...
Napisano 9 Lipiec 200915 l Autor już zauważyłem gdzie jest błąd - jutro poprawie ;) dzieki za zwrocenie uwagi.. i więcej poproszę ;)
Napisano 9 Lipiec 200915 l Autor jutro ;) narazie jest tam jeden problem który musze rozwiazac ale jutro sie wezme za tyl, ktory wydawał mi sie prostszy, ale mimo wszystko mam tam małe problemy ;) pozdrawiam Edytowane 9 Lipiec 200915 l przez skiki
Napisano 10 Lipiec 200915 l tylnia gorna czesc nadkola ma faldy, i tylni zderzak rowniez zalapal sie na fale :P:D