Napisano 11 Lipiec 200915 l Witam. Na początku mówię że proszę się nie dziwić że moje modele rolnicze bo w końcu modeluje je do takiej gry :) Wczoraj zacząłem modelować w nowym programie 3d studio max. Kolega mi troszkę pomógł przez GG jak coś nie wiedziałem. Oto mój pierwszy model. Została mi jeszcze tekstura ale nie wiem czy sobie z nią poradzę. I jak ?
Napisano 11 Lipiec 200915 l otwór na hak chyba za duży. Ścianki przyczepy ciut za grube, koła trochę za duże. Trochę dużo detali jak na model do gry, ale jak na pierwszy model to gitara:)
Napisano 11 Lipiec 200915 l pierwszy dzień w 3d's max i już model do gry? jutro chrom engine 5 a pojutrze doom4? to co będzie za tydzień? Robisz z blueprintu?
Napisano 11 Lipiec 200915 l Autor psdmag modele do gry robię już jakiś czas. Tyle tylko że wcześniej robiłem w AC3D co do blueprint to nie, poprostu zerkam na fotkę z reala i modeluję
Napisano 12 Lipiec 200915 l Fajnie to wygląda... Jak robiłeś opony? (te wypustki) Ps. Miniaturkę dodaj
Napisano 12 Lipiec 200915 l Autor psdmag 25 tysięcy... Jeszcze niewiem czy wsadzę ją do gry bo większości osób gra mogła by zacinać :|
Napisano 12 Lipiec 200915 l 25k na tak przyczepkę to duzo za dużo, koła potraktowałbym tekstura i sporo poly by ubyło napewno
Napisano 12 Lipiec 200915 l Autor Kolega zrobił w ac3d podobną, miała ponad 30 tys poly Hm, ktoś mi mówił kiedyś o jakiejś opcji w 3ds która zaokrągla czy coś krawędzie, aby nie były takie ostre, może mi ktoś powiedzieć co to za opcja ? bo nie bardzo wiem, i czy ona poly dodaje ?
Napisano 12 Lipiec 200915 l Autor Kolega zrobił w ac3d podobną, miała ponad 30 tys poly Hm, ktoś mi mówił kiedyś o jakiejś opcji w 3ds która zaokrągla czy coś krawędzie, aby nie były takie ostre, może mi ktoś powiedzieć co to za opcja ? bo nie bardzo wiem, i czy ona poly dodaje ? EDIT: Sorki jakiś błąd wyskoczył i dało dwa rady posta :/
Napisano 12 Lipiec 200915 l jak na model do gry to to się nie nadaje, 500 może 1k max( na to co popełniłes), ale 25? to można przelozyc na 25 innych modeli i to jak gra bedzie chodzic przy 100 na scenie zrobionych z 25 a 1k.
Napisano 12 Lipiec 200915 l Autor Do tej gry większość osób robi szczegółowo, bo walnąć kilka boxów z teksturą to brzydko wygląda :D A wiesz coś o tej opcji co wspomniałem wyżej ?
Napisano 12 Lipiec 200915 l Zapewne chodzi ci o chamfer :P cucsoniuss ts się nienadaje do modeli przygotowanych pod gre :)
Napisano 12 Lipiec 200915 l Dodaje ale mniej. Sprawia że z jednej krawędzi stają się dwie. Najlepiej sam sobie to wypróbuj