gumex Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Przedstawiam wam praktycznie pierwsza zrobiona przeze mnie wizke mojego przyszłego domu. Daleko jej do realności i piękności, ale tyle się na nią napatrzyłem ze powoli nie widzę różnic : p. Zapraszam do komentowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Szkoda domku bo zaraz chyba ją ta bomba atomowa świecąca z prawej zmiecie ;) Przepaliłeś bardzo front, no i przez okna wystają krzaki i dach widać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Pierwsze i najważniejsze to prześwietlone i brak jakiejś postprodukcji, może troszkęwyostrzyć, podbić kontrast. Druga rzecz to poprawność tego co stworzyłeś... rynny montuje się wyżej, belkowanie nie przycięte, dachówki wchodzą w gąsiory, jakiś cienki pasek dachówki zaraz pod lukarną... ogólnie brak poprawności architektonicznej. ;) Pracka bardziej do WIP się nadaje. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Pomijając już aspekty techniczne, bo jak na pierwszy raz to model nie najgorszy :) Jednak co do architektury - nieciekawa i infantylna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 Zastanawia mnie konstrukcja dachu, te wystające listwy (?) Woda z dachu chyba nie trafia do rynny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 Zastanawia mnie konstrukcja dachu, te wystające listwy (?) Woda z dachu chyba nie trafia do rynny. listwy ? chodzi ci o płatwie ? mogą być, można to załatwić dechami schowanymi w poszyciu. Coś musi trzymać te końcowe krokwie nieoparte na ścianach. Te pokazane na wizce są za nisko i nic nie trzymają. A rynny trochę za nisko. Poza tym domek brzydki a wizka kiepska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 Dach fatalny, tekstury kiepskie itd. Ale tak jak napisałeś, pierwsza wizka, od czegoś trzeba zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi