gumex Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Przedstawiam wam praktycznie pierwsza zrobiona przeze mnie wizke mojego przyszłego domu. Daleko jej do realności i piękności, ale tyle się na nią napatrzyłem ze powoli nie widzę różnic : p. Zapraszam do komentowania.
Ex3 Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Szkoda domku bo zaraz chyba ją ta bomba atomowa świecąca z prawej zmiecie ;) Przepaliłeś bardzo front, no i przez okna wystają krzaki i dach widać ;)
pressenter Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Pierwsze i najważniejsze to prześwietlone i brak jakiejś postprodukcji, może troszkęwyostrzyć, podbić kontrast. Druga rzecz to poprawność tego co stworzyłeś... rynny montuje się wyżej, belkowanie nie przycięte, dachówki wchodzą w gąsiory, jakiś cienki pasek dachówki zaraz pod lukarną... ogólnie brak poprawności architektonicznej. ;) Pracka bardziej do WIP się nadaje. ;)
powelt Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Pomijając już aspekty techniczne, bo jak na pierwszy raz to model nie najgorszy :) Jednak co do architektury - nieciekawa i infantylna ;)
adam_m Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Zastanawia mnie konstrukcja dachu, te wystające listwy (?) Woda z dachu chyba nie trafia do rynny.
siwy Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Zastanawia mnie konstrukcja dachu, te wystające listwy (?) Woda z dachu chyba nie trafia do rynny. listwy ? chodzi ci o płatwie ? mogą być, można to załatwić dechami schowanymi w poszyciu. Coś musi trzymać te końcowe krokwie nieoparte na ścianach. Te pokazane na wizce są za nisko i nic nie trzymają. A rynny trochę za nisko. Poza tym domek brzydki a wizka kiepska :)
_Orion_ Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Dach fatalny, tekstury kiepskie itd. Ale tak jak napisałeś, pierwsza wizka, od czegoś trzeba zacząć.
Rekomendowane odpowiedzi