Shiva Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Witam renderuję jasne obiekty w alphie do sekwencji klatek TGA a gdy importuje je do AE okazuje się, że każdy z tych obiektów ma czarne krawędzie co jest nie pożądanym efektem. Materiały oraz cała scena nie zawierają: VrayEdges ani VrayToon i żadnych innych efektów które mogły by spowodować ten efekt. AA - Area 1,5 DMC 1/4 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 prawdopodobnie masz tlo czarne i stad te krawedzie, sprobuj ustawic mniej wiecej taki kolor tla jaki bedziesz mial docelowo greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Mozliwe ze AE zle interpretuje alphe danego obrazka. Prawy przycisk na plik (w AE) i daj Interprete Footage i tam pobaw sie z aplha. Prawdopodobnie masz ja premultipiled na czarnym tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiva Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 (edytowane) prawdopodobnie masz tlo czarne i stad te krawedzie, sprobuj ustawic mniej wiecej taki kolor tla jaki bedziesz mial docelowo greets Już próbowałem ale niestety bez rezultatu ;( Edytowane 16 Lipiec 2009 przez Shiva Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiva Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 Mozliwe ze AE zle interpretuje alphe danego obrazka. Prawy przycisk na plik (w AE) i daj Interprete Footage i tam pobaw sie z aplha. Prawdopodobnie masz ja premultipiled na czarnym tle. Niestety to opcja też odpada ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiva Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 No to mam problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 fajnie by bylo jakbys pisal te 3 zdania w 1 poscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 od biedy zawsze mozesz sprobowac zrobic sobie w fotoszopie batcha usuwajacego black matte :D i potraktowac nim wszystkie klatki ps. watpie czy ma to jakies znaczenie ale nigdy nie mialem takiej sytuacji z png-ami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi