Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam renderuję jasne obiekty w alphie do sekwencji klatek TGA a gdy importuje je do AE okazuje się, że każdy z tych obiektów ma czarne krawędzie co jest nie pożądanym efektem.

Materiały oraz cała scena nie zawierają: VrayEdges ani VrayToon i żadnych innych efektów

które mogły by spowodować ten efekt.

AA - Area 1,5

DMC 1/4

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 826
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

prawdopodobnie masz tlo czarne i stad te krawedzie, sprobuj ustawic mniej wiecej taki kolor tla jaki bedziesz mial docelowo

greets

Napisano

Mozliwe ze AE zle interpretuje alphe danego obrazka. Prawy przycisk na plik (w AE) i daj Interprete Footage i tam pobaw sie z aplha. Prawdopodobnie masz ja premultipiled na czarnym tle.

Napisano
  • Autor
prawdopodobnie masz tlo czarne i stad te krawedzie, sprobuj ustawic mniej wiecej taki kolor tla jaki bedziesz mial docelowo

greets

Już próbowałem ale niestety bez rezultatu ;(

Edytowane przez Shiva

Napisano
  • Autor
Mozliwe ze AE zle interpretuje alphe danego obrazka. Prawy przycisk na plik (w AE) i daj Interprete Footage i tam pobaw sie z aplha. Prawdopodobnie masz ja premultipiled na czarnym tle.

Niestety to opcja też odpada ;(

Napisano

od biedy zawsze mozesz sprobowac zrobic sobie w fotoszopie batcha usuwajacego black matte :D i potraktowac nim wszystkie klatki

ps. watpie czy ma to jakies znaczenie ale nigdy nie mialem takiej sytuacji z png-ami