Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Może ktoś poleci jakiś dobry sklep komputerowy w Warszawie. Dwa lata temu kupowałem w komputroniku ale czekałem chyba z półtora tygodnia na zaestaw, który w końcu mi nie złożyli bo nie mieli czasu i w końcu sam zł,ożyłem go w domu bo nie chciałem czekać dłużej. Poza tym ceny w komputroniku są trochę wygórowane.

Jedyna rzecz, który mi się podoba w K.. to że serwis jest całkiem ok w sensie że rejestruje na stronie uszkodzenie sprzętu zamawiam kuriera i na drugi dzień dbierają mi sprzęt a później mi przyworzą.

Jaki sklep polecacie?

Pozdro

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kupiłem zestaw quad właśnie w kompitroniku. Bez żadnych problemów. Może to tylko odosobniony przypadek?

Napisano

No ja też w Komputroniku kupowałem kilka razy (do firmy) i miałem podobnie ale tylko ze składaniem kompa, jak wybrałem że przywiozą mi tylko części to szybciutko mi to dostarczyli a jak składanie u nich to chyba z tydzień dłużej czekałem.

Napisano

No ja również mam pozytywne doświadczenia z komputronikiem. W zasadzie w ciagu 2 dni miałem zestawy a zamawialem gdzies rodzinie coś ostatnio. Co ciekawe, zamawialem rzeczy, ktore mialy status (chwilowo niedostępne) - nie było problemu.

Komputronik trzeba przyzanć ma rewelacyjny konfigurator. Zawsze mozesz wypisać konfigurację i wysłać do innych sklepów mniejszych z pytaniem w jakiej cenie dostaniesz taki zestaw. Pewnie będzie troche taniej.

W większości przypadków zaznaczałem odbiór osobisty w salonie. Nie wiem czy to ma wpływ na szybkość zamówienia.

Jestem dzień po zamówienia dla siebie komputera i zaryzykowałem u jakiejś firmy z Allegro. Wpisałem w wyszukiwarce "core i7" i wybrałem kategorie komputery pc

http://allegro.pl/search.php?string=core+i7+&category=486

Firmy mniejszy, ale cena lepsza :) Ja jeszcze kurierem zamowilem, ty mozesz osobiscie odebrac bo wiekszosc tych sklepów to Warszawa.

Akurat zestawy z i7 byly duzo tansze, w przeciwnym wypadku bralbym pewnie w komputroniku.

Edytowane przez Adek

Napisano
  • Autor

Muszę się odezwać do jakiegoś sklepu i zapytać ile bym zaoszszczędził. Sytułacja jest trochę dziwna bo mam już zasilacz kupiony wcześniej bo w starym komputerze mi się psuł, przełorzę dysk i do nowego komputera więc, zestaw jest niekompletny ale mam nadzieje że mi by go złożyli.

Tak to wygląda w Komputroniku

1.

Intel Core i7 920 2,66 GHz BOX

1 199,00 zł

2.

Asus P6T Deluxe V2 Intel X58

usuń z koszyka »

1 132,00 zł

3.

Corsair DDR3 3x 2GB 1866MHz CL7 Core i7 Dominator GT with DHX

usuń z koszyka »

4.

CoolerMaster Centurion 590 Black - bez zasilacza

usuń z koszyka »

264,00 zł

5.

GeForce with CUDA 9400 GT Gainward 512MB HDMI & DVI (PCI-E) (DDR2) SilentFX

(do karty Granicznej nie jestem pewny bo do nowego kompa wstawie starą 9600 a tą bym wstawił do starego zestawu który tylko czasami będę używał jako renderfarmy)

180,00 zł

Łącznie

do zapłaty:

3 904,00 zł