zen Napisano 20 Lipiec 2009 Napisano 20 Lipiec 2009 Mały problem mam.. Otóż uczę się z tutoriali tworzyć grafikę 3d w 3dsmaxie, w jednym z owych tutoriali potrzeba wykonać kilka dodatkowych lini na siatce, ewidentnie autor video robi je ręcznie, niby tłumaczy że przytrzymuje 'C', ale u mnie się nic nie dzieje gdy to robię, wyskakuje komunikat że brak kamery ; o Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Vehr Napisano 20 Lipiec 2009 Napisano 20 Lipiec 2009 To narzędzie to cut ( editable poly -> edit gemetry)
soshka.cg Napisano 20 Lipiec 2009 Napisano 20 Lipiec 2009 Jest kilka sposobów. Jeżeli używasz edit poly to np opcja cut na poziomie verteksów wytniesz w ten sposób - a raczej stworzysz nowe edge na już istniejącym meshu
Đraven Napisano 20 Lipiec 2009 Napisano 20 Lipiec 2009 można też zaznaczyć kilka linii i kliknąć connect, połączy to te linie kolejnymi, tworząc dodatkowe poligony -> bardziej dokładną siatkę. Chyba że chodzi o tworzenie modelu poligon po poligonie, wtedy tworzysz 1 plane, zaznaczasz którąś jego krawędź, i wyciągasz ją z wciśniętym shiftem w dowolnym kierunku.
zen Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Napisano 20 Lipiec 2009 Hah nie spodziewałem się tak szybko i tylu odpowiedzi! Panowie bardzo Wam dziękuje, wszystko już że tak powiem śmiga :D
Rekomendowane odpowiedzi