Skocz do zawartości

Reczne rysowanie poligonów(?).

Featured Replies

Napisano

Mały problem mam.. Otóż uczę się z tutoriali tworzyć grafikę 3d w 3dsmaxie, w jednym z owych tutoriali potrzeba wykonać kilka dodatkowych lini na siatce, ewidentnie autor video robi je ręcznie, niby tłumaczy że przytrzymuje 'C', ale u mnie się nic nie dzieje gdy to robię, wyskakuje komunikat że brak kamery ; o Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To narzędzie to cut ( editable poly -> edit gemetry)

Napisano

Jest kilka sposobów. Jeżeli używasz edit poly to np opcja cut na poziomie verteksów wytniesz w ten sposób - a raczej stworzysz nowe edge na już istniejącym meshu

Napisano

można też zaznaczyć kilka linii i kliknąć connect, połączy to te linie kolejnymi, tworząc dodatkowe poligony -> bardziej dokładną siatkę. Chyba że chodzi o tworzenie modelu poligon po poligonie, wtedy tworzysz 1 plane, zaznaczasz którąś jego krawędź, i wyciągasz ją z wciśniętym shiftem w dowolnym kierunku.

Napisano
  • Autor

Hah nie spodziewałem się tak szybko i tylu odpowiedzi! Panowie bardzo Wam dziękuje, wszystko już że tak powiem śmiga :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.