Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się jaką opcję zastosować żeby stworzyć obiekty z wzorami np: bieżnik opony, rzeźba owinięta np na kuli, grawerowany wzór na skale, wazie itp.

Próbowałem conformu, ale coś nie wychodzi (w końcu już nie wiem do czego służy :( ) można budować np rzeźbe bezpośrednio na obiekcie ale to nie to, szukałem w necie, Shape merge jest za prosty - tylko spliney. Please help. :(

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Robisz jeden wzorek, kopiujesz go arrayem wzdluz, laczysz ze soba i nastepnie zawijasz bendem. Opone cala mozna w ten sposob zrobic.

Napisano
  • Autor

Dzięki, spradzę to sobie. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć do czego służy conform? A z tego co się zorientowałem to właśnie do takich podobnych rzeczy.

Napisano
  • Autor

Jezu STARY dzieeeeki!!!! Naprawde nie musiałeś dawać !!! Naprawde dzieki bardzo, z taką funkcją mogę wiele :):)

Napisano

jest też coś takiego jak subdivision displacement o czym nie każdy wie... nidy normalny displace, czyli przesunięcie wierzchołków w oparciu o bitmapę.. jest jedno ale... subdiv. potrafi dopasować zaczęszczenie siatki do bitmapy... no to chyba więcej nie muszę pisać...

zrobienie ornamentów bogato zdobionych czy orzełka na mocecie w mega zbliżeniu to pikuś... i jeszcze jedno ale... siatka miejscami może naprawdę się zagęścić i czasami trzeba troche wyczyscić model po takim zabiegu.. pozro.

Modyfikator Disp Mesh* (world) z materiałem z przypisaną mapą do kanału displace...

Napisano
  • Autor

Rany!! Naprawde dzieki bardzo, skonczcie juz bo mi sie zaraz glupio zrobi :):)

Ale jeśli macie takie dobre chęci, za co wielce dziękuję, możecie zerknąć na gorszy problem którego NIKT na forum ani nawet na świecie chyba nie rozwiązał Blight vs ShagHair problem :( http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=10191

dzieki pozdrówka !!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.