nocentis Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Witam, może nie mam zbyt dobrego kompa, C2D 4 gb ram i karta zintegrowana intel. Chciałbym wymienić to ostatnie gdyż z każdym "ciekawszym" renderem jest coraz gorzej i czuję że niebawem komp zawiśnie :), szukam karty na pci do 500 pln, ewentualnie moge dorzucić 100-200pln jesli sytuacja tego wymaga ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Hmm, jesli masz zintegrowaną kartę to czy masz slot na dodfatkową, znaczy się piszesz tutaj o pci, i masz na myśli pci express? Co to za płyta w ogóle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocentis Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 tak, mam sprawdzałem :), płyta MSI. Czekam na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Witam, może nie mam zbyt dobrego kompa, C2D 4 gb ram i karta zintegrowana intel. Chciałbym wymienić to ostatnie gdyż z każdym "ciekawszym" renderem jest coraz gorzej i czuję że niebawem komp zawiśnie :), szukam karty na pci do 500 pln, ewentualnie moge dorzucić 100-200pln jesli sytuacja tego wymaga ;) Ciekawszym renderem powiadasz. Co do renderingu Karta Ci nie pomoże jedynie podczas edycji projektu w viewporcie będziesz mógł pracować z większą ilością obiektów. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocentis Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 no.ok jestem nowicjuszem :), to czy warto zmieniać kartę mam intel gma 3100? Jak nie to dobrze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 No zależy jak Ci siępracuje. Claude ma na myśli, że karta wpływa tylko na pracę w viewporcie, na jej szybkość i sprawność. Jeśli tam Ci się obraz denerwująco zacina to zmień kartę na przykład na: http://www.komputronik.pl/index.php/product/75616/Podzespoly-PC/Karty-graficzne/GeForce_with_CUDA_9800_GT_Gigabyte_1GB_HDMI_&_DVI_(PCI-E)_SilentCell.html czy http://www.komputronik.pl/index.php/product/76860/Podzespoly-PC/Karty-graficzne/GeForce_with_CUDA_GTS_250_Gainward_1GB_DVI_&_HDMI_(PCI-E).html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi