gonzo71 Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Chcialem uruchomic Activeshade w viewporcie perspektive. Klikam prawym na perspective i niestety activeshade mam nieaktywne. Nie wiecie o co chodzi? Jak uruchomic activeshade? Moze musze jakies sterowniki zainstalowac czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Google twoim przyjacielem jest http://www.youtube.com/watch?v=2i7XjGRmb18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2009 Dzieki. Czesciowo pomoglo ale nie do konca. Problem jest taki, ze w scenie, ktora wczesniej zbudowalem jak zalaczam activeshade to pokazuje mi tylko czarno bialy obraz - w zasadzie nic na nim nie widac. Co moze byc powodem, ze nie wyswietla prawidlowo sceny? Jesli chodzi o nowo stworzona scene to jest ok - wszystko dziala a w starej scenie nie. Pozatym tak jak pokazane w tutku activeshade mozna uaktywnic wchodzac w randerring/activeshade. U mnie tej opcji nie ma!!! Jak wejde w radnering nie mam opcji activeshade. Uzywam maxa 2009. Tez tak macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2009 Czy activeshade nie dziala z pewnymi swiatlami ? Moze nie dziala z mental rayem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 F10 > assign renderer > active shade - jeśli jest tam Default Scanline Renderer to AS powinno działać. MR nie ma swojego modułu do AS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2009 niestety jak uruchamiam activeshade to wywala mnie z maxa. Mial ktos kiedys podobny problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi