Gość paello Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Cześć Poradźcie jak wyeksportować taki model, tekstura na nim jest niezbędna. Próbowałem z .3ds ale nieważne czy mapa jest w folderze czy nie, map na nim nie można odtworzyć. Czytałem o Colladzie, ale nie mogę pod maxem2008 jej zainstalować. Ogólnie chodzi o modele mebli do pobrania ze strony i wrzuceniu ich do swojego softu - max, cad, sketchup, revit... myślałem o róznych formatach, ale na razie obstawiam 3dsa. Macie jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 File --> Archive - dostaniesz zipa ze wszystkimi teksturami użytymi w projekcie. Do tego możesz ukręcić 3dsa albo fbxa z zachowanym mapowaniem, żeby ktoś mógł to zaimportować w innym sofcie. Inny sposób nie przychodzi mi w tej chwili do głowy PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paello Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Dzięki serdeczne :) Z tym fbxem mam nadzieję,że uda się wczytać do wcześniejszych wersji maxa? Muszę jeszcze przetestować 3dsa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 No, od tego on jest, od tego jest on... :D Wszystko jeszcze zależy od użytego silnika, bo textury to nie wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi