Posted July 27, 200915 yr Cześć Poradźcie jak wyeksportować taki model, tekstura na nim jest niezbędna. Próbowałem z .3ds ale nieważne czy mapa jest w folderze czy nie, map na nim nie można odtworzyć. Czytałem o Colladzie, ale nie mogę pod maxem2008 jej zainstalować. Ogólnie chodzi o modele mebli do pobrania ze strony i wrzuceniu ich do swojego softu - max, cad, sketchup, revit... myślałem o róznych formatach, ale na razie obstawiam 3dsa. Macie jakieś sugestie?
July 27, 200915 yr File --> Archive - dostaniesz zipa ze wszystkimi teksturami użytymi w projekcie. Do tego możesz ukręcić 3dsa albo fbxa z zachowanym mapowaniem, żeby ktoś mógł to zaimportować w innym sofcie. Inny sposób nie przychodzi mi w tej chwili do głowy PZDR
July 27, 200915 yr Dzięki serdeczne :) Z tym fbxem mam nadzieję,że uda się wczytać do wcześniejszych wersji maxa? Muszę jeszcze przetestować 3dsa pozdro
July 27, 200915 yr No, od tego on jest, od tego jest on... :D Wszystko jeszcze zależy od użytego silnika, bo textury to nie wszystko...