Napisano 1 Sierpień 200915 l Witam, Problem polega na tym że w obiekcie z Edit poly, po zaznaczeniu danego polygonu i użyciu funkcji "Cut" np. w widoku top, nadal funkcja działa na innych polygonach, np. na polygonie który jest nad tym zaznaczonym zamiast na tym właściwym. Max 2009 64.
Napisano 1 Sierpień 200915 l chcesz zeby na poligonie byly dodatkowe edgesy? sprobuj z edge nie z poli
Napisano 1 Sierpień 200915 l Chyba trzeba użyć quick slice a nie cut żeby cieło tylko zaznaczone poly.
Napisano 1 Sierpień 200915 l nie wiem czyzadziala ale jak ja naciskam spacje przy wlaczonym objekcie to mi go zatrzymuje i nie moge niczego innego kliknac oprocz tego objektu, wiec moze zadziala i na polygonach ale nie wiem
Napisano 1 Sierpień 200915 l Autor Quickslice tworzy krawędź na całym zaznaczonym polygonie, dla mnie jest potrzebna np. krawędź w środku polygonu dokładnie tak jak ją rysuje, więc Cut jest tu najlepszym rozwiązaniem.
Napisano 1 Sierpień 200915 l Marcin, u mnie na tej samej wersji maxa działa poprawnie. Tzn mogę zacząć ciąć dowolny polygon, nie tylko zaznaczony, ale ikona zmienia się tylko jeśli najeżdżam na normalną odwróconą twarzą do mnie.