Marcin Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Witam, Problem polega na tym że w obiekcie z Edit poly, po zaznaczeniu danego polygonu i użyciu funkcji "Cut" np. w widoku top, nadal funkcja działa na innych polygonach, np. na polygonie który jest nad tym zaznaczonym zamiast na tym właściwym. Max 2009 64.
Gość kakaku Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 chcesz zeby na poligonie byly dodatkowe edgesy? sprobuj z edge nie z poli
pecet Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Chyba trzeba użyć quick slice a nie cut żeby cieło tylko zaznaczone poly.
Gość kakaku Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 nie wiem czyzadziala ale jak ja naciskam spacje przy wlaczonym objekcie to mi go zatrzymuje i nie moge niczego innego kliknac oprocz tego objektu, wiec moze zadziala i na polygonach ale nie wiem
Marcin Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Napisano 1 Sierpień 2009 Quickslice tworzy krawędź na całym zaznaczonym polygonie, dla mnie jest potrzebna np. krawędź w środku polygonu dokładnie tak jak ją rysuje, więc Cut jest tu najlepszym rozwiązaniem.
mkeruj Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Marcin, u mnie na tej samej wersji maxa działa poprawnie. Tzn mogę zacząć ciąć dowolny polygon, nie tylko zaznaczony, ale ikona zmienia się tylko jeśli najeżdżam na normalną odwróconą twarzą do mnie.
Rekomendowane odpowiedzi