Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Zakupiłem fx 5800 . Pracuję w Architecture 20010 i max 2009 . Karta bardzo wydajna i stabilna. W maxie na performance driverze - bez problemu. Problemy pojawiają sie na performance driverze w Architecture 2010 . Pracuję pod vistą x 64 więc nie mogę korzystać z OpenGL . Używając nvd3d10 jakość obrazu w 3d hidden jest dużo gorsza niż na driverze autodesku . Nawet włączając antyaliasing krawędzi - wydajność i jakość jest gorsza niż na driverze autodesku. Może ktoś spotkał sie z tym problemem i ma pomysł na jego rozwiązanie . Dzięki za jakieś sugestie.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co prawda nie mam mam Fx 5800, ale od lat pracuje na quadro wszelakiej maści i na bierzaco zmieniam nowe stery itp, ale od czasu kiedy weszły stery nvidi juz z zaimplaemntowanym performance driver to nei wrzucam juz maxtreme . Dlaczego ? bo tak jak ty zauwazyłem na Fx 3700 zasadniczą różnicę w wydajności . Na firmowych wszystko chodzi lepiej ( mowie o max 2008 i 2009 ) z maxtreme na duzej scenie z milonami poly wyklatowanie mnie czasem dobiło , dla porownania wrzuciłem tę samą scenkę na perfomrance drivers zaimpleplentowanych i kurcze róznica była na tyle ze nie miałem problemu z klatowaniem. Na forach cG jest opisany ten evenement w kilku miejscach jak sie dokopie podkleję temat.