Thalion Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 (edytowane) Cthulhu jest istotą pozaziemską, starałem się więc nadać jej bardziej kosmicznego wyglądu. Mimo iż głowa wygląda dość standardowo to po reszcie powinno być widać, że stwór jest nie z tej Ziemi... finał: miniaturka do sondy: http://i192.photobucket.com/albums/z139/thalion_art/min_sonda.jpg ---------- Temat ciekawy, więc myślę, że przyłączę się do zabawy. :) Mam już parę szkiców, wrzucę niebawem. W moim koncepcie chce pokazać Cthulhu jako istotę pozaziemską, także mimo iż będzie posiadać głowę przypominającą ośmiornicę, to reszta będzie wyglądać bardziej kosmicznie... Edytowane 20 Sierpień 2009 przez Thalion
Bedyk Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 (edytowane) bardzo mi sie podoba, jedna z 3 prac ktorym kibicuje jak narazie tylko ten jego lewy chwytak taki jakis sztywny i dziwne te podporki pod ramionami Edytowane 6 Sierpień 2009 przez Bedyk zapomnialem
Thalion Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Napisano 12 Sierpień 2009 Dzięki za opinię Bedyk, poprawiłem nieco rękę...chyba nieco lepiej. :) kolejny wip:
Bedyk Napisano 12 Sierpień 2009 Napisano 12 Sierpień 2009 hm a to mnie zaskoczyles. kurcze, wydaje mi sie ze te wszystkie nowe elementy chociaz osobno fajne, odebraly jakas miesistosc ktora byla w poprzedniej wersji. walka blekitow z czerwieniami odrywa uwage od tematu jakim jest postac, przynajmniej ja to tak widze. skrzydla chociaz bardzo fajne wydaja mi sie nie pasowac do "kosmicznego" charakteru postaci. poprzednia propozycja gdy konczyny byly ciemniejsze wydaje mi sie jakos bardziej wysmakowana, moze to tkwiaca w nich subtelnosc szkicu, teraz konczyny przypomoinaja mi bardziej kurczaka, a to wogole nie pasuje mi do cthulhu;] moze to kwestia tegoz ze kazda czesc ciala sprawia wrazenie tak samo waznej. to co przedewszystkim mi sie podoba w tej pracy zachowalo sie w glowie, tulowiu i ramionach, no i tlo nabralo smaczku
Raju Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Oko wczesniej wygladalo drapiezniej, skrzydla troche dziwnie ulozone - IMO powinny byc troche nizej i bardziej plasko. Ogolny koncept ciekawy, podoba mi sie :) Dobrze, ze nie jest zielony ;)
Thalion Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Bedyk - dzięki, co do skrzydeł to muszę powiedzieć, że najchętniej bym ich nie malował, ale jeśli w opisie jest wyraźnie napisane, że są, to są. :P To jest już ich 3 wersja i chyba przy niej zostane. Jeśli kończyny przypominają Ci kurczaka to odbieram to pozytywnie bo tak miały mniej więcej wyglądać: pokraczny-kurczak. ;) Raju - wiem, z tym okiem to sam się długo zastanwiałem, ale postawiłem na tą bardziej nieobecną "nieludzką" wersję. Dzięki za komentarz:)
ortheza Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 wiecie te skrzydla to sa szczatkowe (waskie), i raczej nie pelnia swojej roli. Tak mi wyniklo z opisu bezposrdenio w opowiadaniu "Zew cthulhu"
miriam Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 !! UWAGA !! Przypominam, iż do końca tej edycji zostały tylko 4 dni, Proszę pamiętać o umieszczeniu stosownej informacji w załączniku o ukończeniu pracy, jak również dodaniu wybranego fragmentu do sondy. //Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi