wezyr512 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Witam! Pomoze mi ktos i powie mi jak uniknac tych czarnych syfow na trawie? Wczesniej tego nie bylo, nie wiem moze cos przypadkiem zmienilem. Z gory dzieki. Pozdrawiam
Matz Napisano 12 Sierpień 2009 Napisano 12 Sierpień 2009 Czy material trawy ma zaladowana teksture do displacment i nalozony jest na plejna albo cos innego o grubosci praktycznie 0 ?
wezyr512 Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 jest vray'owy displacement 2D ale na box'ie. tak jak mowilem wczesniej tego nie mialem. myslalem ze jest tam moze jakas opcyjka ktora moze przypadkiem wcisnalem ale kombinuje i ciagle jest to samo
Matz Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Jesli dobrze mi sie wydaje to ostatnio mialem podobny problem. Zobacz czy przy wylaczeniu disp dalej masz smugi. Jesli nie to daj temu boxowi modyfikator subdivide. Ja ustawilem size na 30cm , ale nie wiemc zy potrzebne jest az tak gesto. W kazdym razie u mnie rozwiazalo to problem bo tez robily mi sie jakies dziwne linie. Pozdrawiam
wezyr512 Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 Juz sobie poradzilem bo znalazlem poprzedni plik gdzie bylo wszystko ok, ale chetnie sprawdze ten modyfikator. mozesz mi wytlumaczyc od czego on jest? dzieki bardzo za pomoc. pozdrawiam
Matz Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Dzieli siatke na mniejsze kawalki. Z tego co pamietam to na trojkaty. Z tego co zauwazylem to czasami dziwne rzeczy sie dzieja czasami z siatka, ktora nie jest w zaden sposob podzielona i uzywamy na niej displacment. Na renderingu zaczynaja byc widoczne jakgdyby podzialy, ktore sobie sam zrobil max. Chodzi mi o cos takiego : http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=60660 Problem rozwiazal modyfikator. Pozdrawiam
wezyr512 Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 przyda sie nowa opcja. dzieki bardzo! Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi