Napisano 19 Sierpień 200915 l dokladniej chodzi mi o to ze jak maluje po modelu to jakby tekstura byla nalozona na model jakies 5 razy :| probowalem zwiekszyc rozmiar rozdzielczosci nakladanych tekstur ale to tez nie pomaga i juz kurde nie wiem o co kmon moze jakas dziwna opcja loopu tekstury, ktorą przoczylem(?)
Napisano 19 Sierpień 200915 l W zakładce po prawej tam gdzie ustawiasz właściwości pędzla jest też opcja skalowania i kadrowania bitmapy. Może chodzić też o to, że z daleka malując masz mapę dużą w stosunku do modelu a jak malujesz z bliska to tak jakby mapa była mała. A to po prostu odległość od modelu ma wpływ. Po za tym jest wybór między skalowaniem bitmapy wraz z rozmiarem pędzla lub nie. Nie mam przed sobą teraz BP ale łatwo się to ustawia. Edytowane 19 Sierpień 200915 l przez skocu
Napisano 19 Sierpień 200915 l Autor chodzi mi o to i jescze jedno: pedzla uzylem w miejscu zaznaczonym na czerwono, a jak widac w srodku koleczka kolor sie powtarza :/
Napisano 19 Sierpień 200915 l Powtarzanie się koloru to może być mapowanie różnych poligonów na tej samej powierzchni tekstury lub masz wogólnych ustawieniach Preferences/ Body Paint zaznaczoną opcję Project on Invisible Parts.
Napisano 21 Sierpień 200915 l Autor okej dizeki za pomoc sprobuje jak wroce dzis do domu co bedzie mialo raczej miejce pozną porą ^^
Napisano 29 Sierpień 200915 l Popatrz tez tutaj jak: http://fc07.deviantart.com/fs42/f/2009/130/6/c/HOW_TO_EDIT_UVSI_C4D_by_ouidart.swf Tutek jak edytować UV, tak aby siatka cała się rozłożyła, i textura się nie powtarzała w innych miejscach.
Napisano 16 Marzec 201015 l doanimacji najlepszy jest motion builder ood autodesku, mozna do niego bodajze importowac pliki fbx i obj :) czy jest latwy ? nie wiem, nie uzywalem go nigdy, z tego co widzialem jest taki sobie, ma troche opcji. najlepszym wyjsciem bedzie