Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

dokladniej chodzi mi o to ze jak maluje po modelu to jakby tekstura byla nalozona na model jakies 5 razy :| probowalem zwiekszyc rozmiar rozdzielczosci nakladanych tekstur ale to tez nie pomaga i juz kurde nie wiem o co kmon moze jakas dziwna opcja loopu tekstury, ktorą przoczylem(?)

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W zakładce po prawej tam gdzie ustawiasz właściwości pędzla jest też opcja skalowania i kadrowania bitmapy. Może chodzić też o to, że z daleka malując masz mapę dużą w stosunku do modelu a jak malujesz z bliska to tak jakby mapa była mała. A to po prostu odległość od modelu ma wpływ. Po za tym jest wybór między skalowaniem bitmapy wraz z rozmiarem pędzla lub nie. Nie mam przed sobą teraz BP ale łatwo się to ustawia.

Edytowane przez skocu

Napisano
  • Autor

kolko.jpg?

chodzi mi o to

i jescze jedno:

pedzla uzylem w miejscu zaznaczonym na czerwono, a jak widac w srodku koleczka kolor sie powtarza :/

kolko2.jpg?

Napisano

Powtarzanie się koloru to może być mapowanie różnych poligonów na tej samej powierzchni tekstury lub masz wogólnych ustawieniach Preferences/ Body Paint zaznaczoną opcję Project on Invisible Parts.

Napisano
  • Autor

okej dizeki za pomoc sprobuje jak wroce dzis do domu co bedzie mialo raczej miejce pozną porą ^^

Napisano

Zgadzam się z skocu

Napisano

doanimacji najlepszy jest motion builder ood autodesku, mozna do niego bodajze importowac pliki fbx i obj :) czy jest latwy ? nie wiem, nie uzywalem go nigdy, z tego co widzialem jest taki sobie, ma troche opcji. najlepszym wyjsciem bedzie