Areien Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 dokladniej chodzi mi o to ze jak maluje po modelu to jakby tekstura byla nalozona na model jakies 5 razy :| probowalem zwiekszyc rozmiar rozdzielczosci nakladanych tekstur ale to tez nie pomaga i juz kurde nie wiem o co kmon moze jakas dziwna opcja loopu tekstury, ktorą przoczylem(?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 (edytowane) W zakładce po prawej tam gdzie ustawiasz właściwości pędzla jest też opcja skalowania i kadrowania bitmapy. Może chodzić też o to, że z daleka malując masz mapę dużą w stosunku do modelu a jak malujesz z bliska to tak jakby mapa była mała. A to po prostu odległość od modelu ma wpływ. Po za tym jest wybór między skalowaniem bitmapy wraz z rozmiarem pędzla lub nie. Nie mam przed sobą teraz BP ale łatwo się to ustawia. Edytowane 19 Sierpień 2009 przez skocu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2009 okej poprobuje i napisze czy dalem rade :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2009 chodzi mi o to i jescze jedno: pedzla uzylem w miejscu zaznaczonym na czerwono, a jak widac w srodku koleczka kolor sie powtarza :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Powtarzanie się koloru to może być mapowanie różnych poligonów na tej samej powierzchni tekstury lub masz wogólnych ustawieniach Preferences/ Body Paint zaznaczoną opcję Project on Invisible Parts. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2009 okej dizeki za pomoc sprobuje jak wroce dzis do domu co bedzie mialo raczej miejce pozną porą ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 Popatrz tez tutaj jak: http://fc07.deviantart.com/fs42/f/2009/130/6/c/HOW_TO_EDIT_UVSI_C4D_by_ouidart.swf Tutek jak edytować UV, tak aby siatka cała się rozłożyła, i textura się nie powtarzała w innych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 23 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2009 oo ^^ dzieki wielkie to mi bardzo pomoglo ; )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość allishah Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 Zgadzam się z skocu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gabriel4 Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 doanimacji najlepszy jest motion builder ood autodesku, mozna do niego bodajze importowac pliki fbx i obj :) czy jest latwy ? nie wiem, nie uzywalem go nigdy, z tego co widzialem jest taki sobie, ma troche opcji. najlepszym wyjsciem bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi