Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Na wstepie witam wszystkich.

Od kilku dni mam mozliwosc korzystania z 3ds max. Stawiam pierwsze kroki.

Pewnie zostane skarcony za to ze "porwalem sie z motyka na ksiezyc" ale coz

"no risk, no fun"...chcialbym sie nauczyc modelowania, narazie mi to ciezko przychodzi jako ze dopiero poznaje 3ds max, oswajam sie powoli.

To jest co do tej pory udalo mi sie wyrzezbic (ma to byc Audi A3 co wyjdzie zobaczymy). Prosze o jakies rady, podpowiedzi, komentarze.

5b4c773c559a1fe8med.jpg

3c506923b31fd516med.jpg

5b4c773c559a1fe8.htmlURL%5D

3c506923b31fd516.html

Edytowane przez blizniak83

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Staraj sie by w sitce nie bylo zadnych trojkatow ani piecokatow powinny byc tylko czworokaty. Gdy bedziesz uzywac turbo smooth'a to moga sie pojawiac bledy. Maska szyby i wszystkie inne elmenty tak jak w alcie powinny byc osobnymi obiektami.

Powodzenia ;]

Napisano

robisz całą bryłę samochodu a później detatch-em wydzielasz poszczególne elementy. Zapoznaj sie również z funkcją champfer.

Napisano
  • Autor

narazie jest to moj pierwszy model - i korzystam z video tutoriala. malo czasu mam stad tez slabe efekty. narazie tylko bryle auta robie, pozniej beda juz bardziej zaawansowane kroki - czyli poszczegolne elementy... dziekuje za rady.

Napisano
  • Autor

sprawdzilem ten tutorial powyzej i tak jest to ten sam z ktorego korzystam, plus kilka dodatkow ktorych na keepthemfree.net nie bylo - wiec wielkie dzieki, narazie udalo mi sie stworzyc podstawowa bryle, ale jakos tam posuwam sie pomalu do przodu.

Napisano
  • Autor

Postaram sie jak cos wiecej wyrzezbie...

717b033c9c7f4c60med.jpg

12f6e21b3327cc12med.jpg

Napisano
  • Autor

Po wielu godzinach zmagan z modelowaniem postanowilem sprobowac czegos nowego - pierwszy render...co do modelu mam wiele uwag - szczerze - nie jestem zadowolony z wielu rzeczy - za duze przerwy miedzy elementami - auto wyglada jakby je jakis nedzny blacharz klepal, poza tym nie jest on skonczony brakuje w nim jeszcze sporo elementow...natomiast render - nie jest to takie proste jakby sie moglo niektorym wydawac, sprawilo mi to wiele trudnosci by wogole osiagnac efekt ponizej, ale nie poddaje sie ...

7f315d6da0c8f8d3med.jpg

d47373a200d80eefmed.jpg

7f315d6da0c8f8d3.html