EthicallyChallenged Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Wizyta na XIX wiecznym parowcu, Call of Juarez 2 i Arcanum dawkowane w krótkim przedziale czasowym zainspirowały mnie do stworzenia tego oto jegomościa: Oczywiście to dopiero początek, ale chętnie posłucham opini.
Savant Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Głowa i umięśnione karczycho sugerowało by bardziej rozwiniętą muskulaturę ramion i klatki piersiowej (zachwiane proporcje) ale plusik za fajne światło.
Savant Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Głowa i umięśnione karczycho sugerowało by bardziej rozwiniętą muskulaturę ramion i klatki piersiowej, jakoś mi te ramiona opadają ( charakterystyczna budowa ludzi dotkniętych zespołem downa) ale światło zacne! Pozdrawiam serdecznie.
EthicallyChallenged Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Dzięki Savant, cenne uwagi. uaktualnienie:
EthicallyChallenged Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Mam dylemat... Pomóżcie! Który lepszy? Skłaniam się ku jaśniejszej wersji.
EthicallyChallenged Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 heh, już się w sumie przestałem skłaniac, ale miałem w obrazku za mało jasnych walorów. Próbuję to naprawic, kombinuję, zobaczę co wyjdzie. ale masz racje, rozjaśnianie ściany wszystko knoci.
emmilius Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Mam troszkę wrażenie że ręka z gnatem od łokcia wystaje mu z brzucha. Ryj fajny, charakterny...
EthicallyChallenged Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Wrzuciłem skończony obraz do swojej teczki jakby ktoś miał chęc spojrzec i skomentowac. Dzięki za uwagi i pomoc.
Gość i-riss Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 ile czasu Ci zajęło wykonanie tej (całkiem spoko) pracy?
EthicallyChallenged Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 W sumie około 14 godzin, podzielonych na tydzień.
Gość i-riss Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 spoko, czy takie "czasy" są standardowe w branży?
EthicallyChallenged Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 Nie wiem, spytaj się kogoś z branży :/
IN Flaamess Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Ja nie jestem z branzy. Ale z tego co inni wypisywali pod swoimi pracami to dochodzi do 40 godzin nawet :D
RaVirr Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Nie ważny jest czas, ważne, że obrazek fajny:)
emmilius Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 14h to ładnie. InFlamess 40h a nawet 2x tyle - wszystko zależy od życzenia klienta bądź wizji artysty.
Gość i-riss Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 (edytowane) masz racje raVirr, ale kiedy traktujesz to jako źródło zarobku, to niestety terminy są ważne. Ja specjalizuję się w 1 godzinnych kadrach, ale może kiedyś spróbuję zrobić coś w czasie jaki mają ilustratorzy, stąd pytanie. Edytowane 6 Wrzesień 2009 przez i-riss
nikodem. Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Omen, lacedemon często wspominali że w czas liczone jest również przygotowania do pracy. Zbierasz materiały, robisz szkice, kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt aż dojdziesz do porozumienia z klijentem. Spewnością nieraz więcej czasu zajmuje dogadanie się ze zleceniodawcą niż samo rysowanie. w granicach 40h wiemy że Omen tworzy ilustrację, ale weźcie pod uwagę jego doświadczenie zawodowe i warsztat. Ciężko konkurować z kimś kto robi dobry szkic bez zastanowienia w kilka minut gdzie mnie zajmuje to kilka godzin. EthicallyChallenged fajna praca, ładny detal. Uważam że 14h to nie dużo, także gratuluję.
Rekomendowane odpowiedzi