baza0 Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Witam wszystkich... od ponad tygodnia próbuję zainstalować vray'a ściągnąłem już chyba wszystkie możliwe wersje... i nic... zawsze coś nie tak. Możecie napisać poradnik skąd pobrać i jak zainstalować vray dla XP x86(32 bit) 3ds max9 ? Bardzo byłbym wdzięczny. Wiem osobiście że strasznie dużo osób ma z tym problem... Proszę o pomoc i wyrozumiałość.
blinq Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Proponuje się zgłosić z tym problemem do dealera u którego kupiłeś vray'a. Pozdrawiam
blinq Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 http://www.chaosgroup.com/en/2/support.html http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vray_install_quick_1_5.pdf Zauważyłem, że chyba googli nie lubisz ;)
baza0 Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 korzystałem z tego... i wraz mi jakieś błędy wychodzą przy odpalaniu maxa, a poza tym na tej stronce są tylko do sp2 a nie ma do sp3
blinq Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 To może napisz jakie błędy. Nie sądzisz, że bez tego ciężko zdiagnozować problem?
baza0 Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 ale pierw muszę mieć sp3... chyba że sp2 działa na sp3 ?
claude Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 nie ma triala sp3 na razie, a sp2 jest spoko zwłaszcza dla początkującego to nie ma różnicy pozdro
claude Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 he he he piszesz jakbyś od roku pracował na sp3 i teraz cierpiał bo musisz przejść na sp3 tak zainstaluj sobie sp2 albo sp1 albo wcześniejszą wersje, dla początkującego to i tak niewielka abo żadna bo musisz poznać fundamentalne zasady działania tego silnika powodzenia
baza0 Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 nie zrozumieliśmy się... mi chodziło o to czy mi pójdzie vray sp2 na windzie xp sp3 ? zainstalowałem sp2 i mam np światła vray ale w preset nie ma renderu vray :/
claude Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 winda xp sp3 czy sp2 nie ma nic wspólnego z vray sp3 sp2 to tylko zbierzności nazw, chyba service pack 3 albo 2 ja mam vraya działającego pod windows 7, więc się nie przejmuj tylko instaluj
baza0 Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 zainstalowałem ale jak wyżej nie mogę renderować bo nie ma go w preset ? albo to się inaczej renderuje niż np mental ray czy scaline nie wiem... ale wydaje mi się że powinno w ustawieniach renderingu być w preset vray ??? obiekty typu światło vray są więc dobrze powinienem zainstalować tylko jak teraz ogólnie renderować w vray ? nie chodzi już o zmianę ustawień vray tylko o standarowy render w vray ?
blinq Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 W render setup, w zakładce common na samym dole masz assign renderer
baza0 Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 dzięki... najgorsze te znaki wodne :/ ale trudno ;d pytanie do claude: skąd zassałeś winde 7 ? bo ja już trzy obrazy pobrałem i każdy ścierwo ?
claude Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 dzięki... najgorsze te znaki wodne :/ ale trudno ;d pytanie do claude: skąd zassałeś winde 7 ? bo ja już trzy obrazy pobrałem i każdy ścierwo ? wiesz kiedyś było można sciągnąć za darmo wersje testową, a poza tym trzeba się tylko dobrze rozejrzeć :) jak ci działa xp dobrze to jest ok
baza0 Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 tak tylko mam 3 komputery i na jednym chce przetestować 7 ;d
Rekomendowane odpowiedzi