Gość kakaku Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 mam takie glupie pytanie... gdzie moge znalesc vrayshadow parametrs? szukałem w programie jak i w google i nie znalazlem:P to jest gdzies w ustawieniach renedru, swiatla czy kamery...?
Hynol Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 W ustawieniach światła. Jak wybierzesz z opcji głównych światła shadows: VrayShadows, to pojawia się zakładka z nastawami.
Gość kakaku Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 dzieki za odpowiedz:P wiedziałem ze gdzies to wczesniej widziałem ale nie wiedziałem gdzie. a nie ma tego dla vraylight? i mam jeszcze jedno pytanie nie odnosnie tego ale nie chce tworzyc wiecej watkow:P wczesniej widziałem takiego making ofa starego opuszczonego pokoju, okno, 2 krzesła stół, cos takiego a nie moge go nigdzie znalesc teraz:P wie ktoś moze gdzie jest ten making of bo chciałbym coś zobaczyc:P
Hynol Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Vray light generuje cień według swoich parametrów - wielkość, siła itd. Nie ma tam z tego co pamiętam ustawień jak w przypadku świateł standardowych.
Rekomendowane odpowiedzi