Đraven Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Nie wiem czy to dobry dział, ale może ktoś będzie umiał pomóc: Męczą mnie już blue screeny, dzisiaj po raz pierwszy po formacie znów mnie dopadły. Zanim pójdę z tym do serwisu (czyt. w tym tygodniu, bo mam dość), to wklejam to tutaj, może ktoś z Was się z tym zetknął i będzie wiedział jak temu zaradzić: Dodaję, że ten błąd wyskoczył podczas przeglądania grafiki w googlach, podobne pojawiają się nieraz przy browsowaniu stron, grze w Lineage 2, a już na odpalonym dualboxie jest 100% pewności, że błąd wystąpi. Co ciekawe, błąd rzadko występuje podczas renderowania grafiki w 3DS Max+Vray, co jest zajęciem dla komputerów morderczym... PS: Przepuszczałem po formacie memtesta; 2 testy pod rząd nie wykazały żadnego błędu. PS2: Bujam się z tym od roku, ale wcześniej myślałem, że to wina zasilacza. Jakoś miesiąc temu kumpel dał mi inny, może nie najlepszy, ale lepszy od tamtego; u niego ten zasilacz nie sprawiał problemów na bardzo podobnym sprzęcie (a nawet bardziej wymagającym, bo on ma AMD, które bardziej się zwykle przegrzewa niż Intel). PS3: Na wypadek wszelki podaję pełną konfigurację sprzętową: Procek: Intel Pentium E2200 Dual Core RAM: 1 GB DDR2 by GoodRAM Płyta główna: GIGABYTE GA-EP35-DS3R Grafika: GIGABYTE GeForce 8600 GT 256 MB DDR3 Net podłączony przez USB (może to ma znaczenie?) Help if You can :)
Đraven Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 klikales w ten link? Tak, ale nie ma tego błędu w bazie: Details ID: 1003 Source: System Error We're sorry There is no additional information about this issue in the Error and Event Log Messages or Knowledge Base databases at this time. You can use the links in the Support area to determine whether any additional information might be available elsewhere. -------------------------------------------------------------------------------- Thank you for searching on this message; your search helps us identify those areas for which we need to provide more information.
natas Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 100000d1 jest kodem błędu sterownika .Być może trzeba dograć stery do płyty głównej (np dodatkowe do USB 2.0 o ile takowe są osobno) lub do grafiki czy nawet stery od netu ...Ciężko stwierdzić jednoznacznie .
Đraven Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 No rozumiem.. nic, to w takim razie chyba wyląduję w serwisie i niech oni się męczą :) dzięki za pomoc w każdym razie :)
Rekomendowane odpowiedzi