Grave Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 LINK: http://www.sendspace.com/file/yqic5s Tworzenie gry-bijatyki, zaawansowane kompresowanie, rotoscoping, bullet time, i inne...
Grave Napisano 18 Listopad 2009 Autor Napisano 18 Listopad 2009 Już postanowione... Kolejne tutoriale/samouczki będą w AS3 :) Postaram się również, aby były bardziej profesjonalne...
CzAk1 Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Bardzo fajna inicjatywa...+dla ciebie. Tylko czy mógłby to ktoś wrzucić na jakis serwer, z którego da się pobrać plik ;)
adek Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 A coś więcej możecie o tym napisać co jest w tej paczce?
Grave Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 LINK: http://www.wrzuc.to/pVEw8rI0.wt Tym razem prawię o implementowaniu do flasha animacji wykonanych w innych programach. W tym przypadku posłużyłem się „3D studio Max”, ale równie dobrze może to być „After Effects”, „Toon Boom”, „Blender”, „Cinema4D”, „Maya” itp. Jest tu trochę materiałów które z pewnością przydadzą się wszystkim użytkownikom Flasha – jest trochę o kompresji, compositingu, rotoscopingu, tematy bardzo ważne, a rzadko poruszane ;) Polecam zacząć, od studiowania „gra-bijatyka” i „alpha_png_i_gif” – dzięki temu można uniknąć niejasności przy analizowaniu reszty... UŻYTE PROGRAMY W SAMOUCZKU: Adobe Flash CS3 (ale oczywiście pliki zapisywałem w formacie Flash8), DAZ Studio, 3DS MAX 9+ColladaMax (plugin), Photoshop CS3
Prescot Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 Tak rzeczywiście tutorial nietypowy.. bo tam są tylko przykłady i już gotowe prace, żadnych porad.
Grave Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 Opisy nie są wszędzie, ale tam gdzie są najbardziej potrzebne można je znaleźć! Jedne można znaleźć w plikach html, a drugie wewnątrz plików FLA przy skrypcie. Wiem, że ten tut to bajzel, ale spieszyłem się bo już nie chciałem odkładać tego na kolejne X czasu, gdyż pewnie w końcu nic by z tego nie było...
Rekomendowane odpowiedzi