Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 8,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Już postanowione... Kolejne tutoriale/samouczki będą w AS3 :)

Postaram się również, aby były bardziej profesjonalne...

Napisano

Bardzo fajna inicjatywa...+dla ciebie. Tylko czy mógłby to ktoś wrzucić na jakis serwer, z którego da się pobrać plik ;)

Napisano
  • Autor

LINK: http://www.wrzuc.to/pVEw8rI0.wt

Tym razem prawię o implementowaniu do flasha animacji wykonanych w innych programach. W tym przypadku posłużyłem się „3D studio Max”, ale równie dobrze może to być „After Effects”, „Toon Boom”, „Blender”, „Cinema4D”, „Maya” itp.

Jest tu trochę materiałów które z pewnością przydadzą się wszystkim użytkownikom Flasha – jest trochę o kompresji, compositingu, rotoscopingu, tematy bardzo ważne, a rzadko poruszane ;)

Polecam zacząć, od studiowania „gra-bijatyka” i „alpha_png_i_gif” – dzięki temu można uniknąć niejasności przy analizowaniu reszty...

UŻYTE PROGRAMY W SAMOUCZKU: Adobe Flash CS3 (ale oczywiście pliki zapisywałem w formacie Flash8), DAZ Studio, 3DS MAX 9+ColladaMax (plugin), Photoshop CS3

Napisano

Tak rzeczywiście tutorial nietypowy.. bo tam są tylko przykłady i już gotowe prace, żadnych porad.

Napisano
  • Autor

Opisy nie są wszędzie, ale tam gdzie są najbardziej potrzebne można je znaleźć! Jedne można znaleźć w plikach html, a drugie wewnątrz plików FLA przy skrypcie. Wiem, że ten tut to bajzel, ale spieszyłem się bo już nie chciałem odkładać tego na kolejne X czasu, gdyż pewnie w końcu nic by z tego nie było...