thud Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 jak mam zrobic zeby w PS byl od poczatku rodzaj pedzli przeznaczony do tabletu (te ktore reaguja na nacisk) a nie podstawowe czyli te:
Cpt.Obvious Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Zakładka z brushami, gdzie masz bardziej zaawansowane opcje brusha. Zachacz shape dynamics i ustaw minimum diameter na 0. W PS 7 powinno wyglądac to podobnie jak w CS.
thud Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 przedzial jest tylko od 1-100, jednak jest opcja fade ktora jest za to odpowiedzialna, teraz ja dopiero zauwazylem dzieki
biglebowsky Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 fade zapodaje stala zanikania dla wielkosci lub przezroczystosci, jak chcesz je kontrolowac naciskiem tabletu wybierz \'pressure\'. Przedzial czego jest od 1 do 100? jakiego masz PSa? i... use the f1 luck...
thud Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 przedzial w minimum diameter (ps7), dzieki za odpowiedzi
thud Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 hmm chodzilo mi o procenty, a z tymi pedzlami juz wszystko ok, dzieki raz jeszcze
veri_jr Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 W opcji szukaj znalazłem ten temat i postanwiłem go nieco odkurzyć. Otóż mam problem z takim ustawieniem Paint shop pro 7 by ten reagował na siłę nacisku. Mam quad pen`a jak by coś (małe ale po moich traumatycznych przerzyciach z magic pen`em ten to po prostu cudo)
Rekomendowane odpowiedzi