Gość kutikuti Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Cześć! Jestem początkującą użytkowniczką 3ds. Mam pytanie... Gdy importuję pliki z Autocada do maxa to czy mam włączone snapy czy nie mam, kursor przyciąga mi się do jakiejś nieistniejącej wg mnie siatki? Gdy rysuję od początku obiekty bez importu w maxie to snapy działają mi bezproblemowo. Bardzo proszę o podpowiedź co robię nie tak, jak z tym sobie poradzić, walczę z tym już dobrych kilka dni :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Naciśnij na ikonke snapa prawym przyciskiem myszki i zaznacz do czego ma snapować a do czego nie. Ikonka snapa to taki magnesik na górnym pasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kutikuti Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Ale właśnie o to się rozchodzi, że wszystkie snapy mam wyłączone. Znajomi mówią, że czasami tak się dzieje... ale to mi nie wystarcza, chciałabym umieć ten problem rozwiązać, bo jak co drugi projekt będę miała takie problemy to mi się nie uśmiecha tracić nerwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Zapisz scenę, zresetuj maxa i zmerge'uj wszystkie obiekty do nowej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kutikuti Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Genialne! :). Zresetowałam, zmergeowałam do nowej sceny i po prostu działa. :D Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi