Napisano 1 Październik 200915 l Czesc panowie(i panie). W ramach doskonalenia skillu zabralem sie jakis czas temu za pierwszy w zyciu model(i render) samochodu.Na podst. informacji z tutoriali i innych zrodel udalo mi sie dobrnac do takiego etapu. No i teraz prosze o uwagi, wskazowki i krytyke zeby dzielo podciagnac. Mam np duzy problem z szybami.Mam zewnetrzne refleksy, jak chcialem ale np nie moge uzyskac przezroczystosci, zamiast tego mam znieksztalcone odbicie wnetrza.Mysle ze to sprawa grubosci szyby. Poza tym: jak widac. Pzdr link: http://img16.imageshack.us/i/test1hr.jpg/
Napisano 1 Październik 200915 l Za te zniekształcenia odpowiedzialny jest IOR od refraction. Najlepiej ustaw go na 1.01, w tedy nie będzie zniekształcał. Spróbuj jakoś doświetlić scenę, poustawiać te vray lighty, by dawały ładne odbicia i zrób coś z lakierem bo faktycznie wygląda plastikowo :P (w reflection próbuj z fallofem, itp.)
Napisano 1 Październik 200915 l Autor Dzieki za rade Blomd. Faktycznie IOR zalatwil sprawe a sam bym na to nie wpadl. Wlasnie dlatego Audi zamiescilem w WIP, ze nad nim ciagle pracuje i zeby takie sprawy jak plastikowatosc lakieru czy rendering dzieki waszym poradom poprawic.Tym bardziej ze to moje pierwsze auto 3D. Pozdrowki i czekam na dalsze uwagi. Edytowane 1 Październik 200915 l przez Krs
Napisano 2 Październik 200915 l felgi są do bani, spróbuje zrobić ten materiał od nowa bardziej chromowato :P