Napisano 2 Październik 200915 l Witajcie, Jestem Sebastian i jestem całkowicie początkującym w 3D Studio Max. Przejrzałem tutejsze forum i nie mogę wyjść z zachwytu dla wiekszości prac, co ja gadam wszystkich prac. Mam nadzieję że piszę w odpowieniej sekcji, proszę o wyrozumiałość od administratorów. Pytam. 1. Jak długo i jakimi metodami najlepiej się uczyć 3D Studio Max aby można było osiągnąć efekty w postaci wizualizacji takich jak na forum ? (chodzi mi o wizualizacje Interior i Exterior budynków wyglądających jak real). 2. Jak prowadzić naukę (chodzi o system samokształcenia) aby nie popaść w zniechęcenie ?. (przyznam że zależy mi na wizualizacji architektury, chę ją wykonać na własne potrzeby, właśnie rozpocząłem budowę domu) 3. Jak najprościej zacząć taką wizualizację, posiadam plik z Autodesk REVIT Architecture. którego zresztą trochę znam. 4. Jak np nadać elementom realistyczny wygląd na wizualizacjach, (chodzi mi o takie elemanty jak lustra, ramy okien, drzwi, zasłony, etc.), ściany chyba łatwo się daje stworzyć ? PS. Mam chyba głowę do rzeczy technicznych, więc i do takich chyba też, znam Photoshopa, Corela itp. Proszę o te kilka odpowiedzi na moje pytania Dziekuję Sebastian