Napisano 4 Październik 200915 l witam, Mam problem ze swiatlami, pojawiaja sie jakies dziwne plamy. Używam vray sun + sky; swiatla vrayIES ( ustawienia w załączniku ) prosze o pomoc, bo juz nie wiem o co chodzi...
Napisano 4 Październik 200915 l Primo: nie masz tam jakiechśvraylightmtl? Secundo podbiłbym HSph. Subdivs w Irr. zazwyczaj to odpowiada za plamy. Clr. thresh też masz niskie, daj z 0.008. Pozdrawiam Szymon
Napisano 4 Październik 200915 l Clr. thresh też masz niskie, daj z 0.008. Szymon ale gdzie ten clr threshold chcesz dac na tyle ?
Napisano 4 Październik 200915 l O lol, faktycznie, nie zwróciłem uwagi, że przecież w IRR też jest. :D Nie no, wydaje mi się, że dość dobrym wyjściem jest wtbranie Image samplera Adaptive DMC, i w jego ustawieniach daćclr. thresh na 0.008. Pozdrawiam Szymon
Napisano 4 Październik 200915 l Autor zmienilem tak jak mowiłeś pressenter, ale dalej jest tak samo. Nie mam zadnych vraylightmtl. Edytowane 4 Październik 200915 l przez kraska
Napisano 6 Październik 200915 l moze to wina IQR materiału szyby jaki masz? uzyles w scenie vraysun?jak tak to zaznacz opcje invisible