Napisano 10 Kwiecień 200420 l Podobno isnieją shadery generujące sierść. Czy ktoś spotkał coś takiego???
Napisano 19 Kwiecień 200420 l Najlepszy jest chyba Shag Hair/Fur firmy Digimation, ale nie kupuj go odrazu tylko przetestuj demko ;)
Napisano 20 Kwiecień 200420 l Autor Dzięki za jedyną odpowiedź, ale: 1)czy shag działa z MR (chyba nie?), 2)miałem na myśli shadery MR
Napisano 20 Kwiecień 200420 l hm, nie wiem chyba powinien skoro na stronie producenta jest wersja pod maxa 6.0 a w nim przeciez juz standardowo jest MR wiec chyba wzieli to pod uwage, wiem ze z Vrayem dziala bo probowalem lecz przy skomplikowanych scenach nie renderuje wloskow (teraz juz nie warto instalowac pluga bo VRay w nowej wersji bedzie mial standardowo dolaczony plugin do generacji wlosow znacznie lepszy od Shaga). Moze znajdziesz jakies szczegoly pod tym linkiem: http://www.digimation.com/software/asp/product.asp?product_id=86&category_id=1 polecam galerie znajdujaca sie na tej stronie
Napisano 11 Maj 200420 l użuj mental ray shader... w extended shaders, do pustego slota displacement dodaj shadera 3D displacement... szczegóły jak to zrobić morzesz znaleść na:link