Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam postanowilem zrobic domino.

Zrobilem juz klocuszki pierszy wzialem zeby sie przechylil dalem reactor. Biore pokaz animacji i co widze

Pierwszy sie wywala popycha kolejnego a tanten jakby stracil grawitacje lub mase leci w gore zachaczajac jeszcze leciutko o kolejny ale nic nie robi. Moze ktos napisac tutek albo dac linka jak zrobic domino moze cos zle robie?

A jak cos tam pozmieniam w obcjach to sie nic nie dzieje tylko domino sie lekko podnosi

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Dobra juz wiem co bylo zle itp, ale moze ktos mi powiedziec czemu to domino idzie tak wolno w niektorych momentach?

xmass plus dla ciebie moze ktos jeszcze dostanie

Edytowane przez Flasher49
Napisano (edytowane)

Witam,

też postanowiłem zrobić sobie takie domino a że reaktora nie używam to pojawił się drobny problem. Po ustawieniu klocków i podłoża i nadaniu im odpowiednich mas w reaktorze klocki przenikają jeden przez drógi, w efekcie przewraca się co drugi. Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego tak jest i co można z tym zrobić ?

Z góry dzięki.

Edytowane przez Setesh
Napisano

Ja tez tak miałem zobacz czy przypadkiem nie masz za dużego tarcia lub tego poniżej w tym menu co masa ustaw tam na 0.3 i będzie ok albo zobacz może czy tolerancji nie masz za dużej ustaw jeden i podłogę obniż żeby był minimum jeden odstępu pomiędzy kolkami a podłoga. I zobaczy czy wszystkie klocki maja masę i czy sa boulding box czy jakos tak

Napisano

No właśnie wszystko mam ustawione. Zmieniłem tylko tolerancje bo mi klocuszki eksplodowały ;D ale nadal przenikają przez siebie :/.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności