Skocz do zawartości

Domino problem

Flasher49

Rekomendowane odpowiedzi

Witam postanowilem zrobic domino.

Zrobilem juz klocuszki pierszy wzialem zeby sie przechylil dalem reactor. Biore pokaz animacji i co widze

Pierwszy sie wywala popycha kolejnego a tanten jakby stracil grawitacje lub mase leci w gore zachaczajac jeszcze leciutko o kolejny ale nic nie robi. Moze ktos napisac tutek albo dac linka jak zrobic domino moze cos zle robie?

A jak cos tam pozmieniam w obcjach to sie nic nie dzieje tylko domino sie lekko podnosi

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Witam,

też postanowiłem zrobić sobie takie domino a że reaktora nie używam to pojawił się drobny problem. Po ustawieniu klocków i podłoża i nadaniu im odpowiednich mas w reaktorze klocki przenikają jeden przez drógi, w efekcie przewraca się co drugi. Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego tak jest i co można z tym zrobić ?

Z góry dzięki.

Edytowane przez Setesh

Ja tez tak miałem zobacz czy przypadkiem nie masz za dużego tarcia lub tego poniżej w tym menu co masa ustaw tam na 0.3 i będzie ok albo zobacz może czy tolerancji nie masz za dużej ustaw jeden i podłogę obniż żeby był minimum jeden odstępu pomiędzy kolkami a podłoga. I zobaczy czy wszystkie klocki maja masę i czy sa boulding box czy jakos tak

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności