Flasher49 Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Witam postanowilem zrobic domino. Zrobilem juz klocuszki pierszy wzialem zeby sie przechylil dalem reactor. Biore pokaz animacji i co widze Pierwszy sie wywala popycha kolejnego a tanten jakby stracil grawitacje lub mase leci w gore zachaczajac jeszcze leciutko o kolejny ale nic nie robi. Moze ktos napisac tutek albo dac linka jak zrobic domino moze cos zle robie? A jak cos tam pozmieniam w obcjach to sie nic nie dzieje tylko domino sie lekko podnosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 http://www.nahuel_vfx.webs.com/tuts/falling_domino/fallingdomino_p2.htm Witaj. Może się przyda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flasher49 Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 (edytowane) Dobra juz wiem co bylo zle itp, ale moze ktos mi powiedziec czemu to domino idzie tak wolno w niektorych momentach? xmass plus dla ciebie moze ktos jeszcze dostanie Edytowane 11 Październik 2009 przez Flasher49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Setesh Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 (edytowane) Witam, też postanowiłem zrobić sobie takie domino a że reaktora nie używam to pojawił się drobny problem. Po ustawieniu klocków i podłoża i nadaniu im odpowiednich mas w reaktorze klocki przenikają jeden przez drógi, w efekcie przewraca się co drugi. Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego tak jest i co można z tym zrobić ? Z góry dzięki. Edytowane 14 Październik 2009 przez Setesh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flasher49 Napisano 14 Październik 2009 Autor Share Napisano 14 Październik 2009 Ja tez tak miałem zobacz czy przypadkiem nie masz za dużego tarcia lub tego poniżej w tym menu co masa ustaw tam na 0.3 i będzie ok albo zobacz może czy tolerancji nie masz za dużej ustaw jeden i podłogę obniż żeby był minimum jeden odstępu pomiędzy kolkami a podłoga. I zobaczy czy wszystkie klocki maja masę i czy sa boulding box czy jakos tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Setesh Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 No właśnie wszystko mam ustawione. Zmieniłem tylko tolerancje bo mi klocuszki eksplodowały ;D ale nadal przenikają przez siebie :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi